Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Gjennombrudd for VR

Takket være Samsung Galaxy S7, som leveres med gratis VR-hodesett.

Skrevet av / 10.03.16 - 14:21
Gjennombrudd for VR

Virtual Reality-teknologien står foran sitt store gjennembrudd. Det mener fremtidsforsker og stifter av Innovation Lab i Danmark, Preben Mejer. Og for mange er adgangsbilletten de nye Samsung Galaxy S7 eller Galaxy S7 edge mobilene, hvor brukerne som et introduksjonstilbud får en Virtual Reality-brille med på kjøpet.

Vi har på L&B skrevet mye om Virtual Reality, som gir brukeren en 360 graders opplevelse av å befinne seg i en annen verden. Mulighetene for helt unike opplevelser er uendelige – fra de villeste berg-og-dalbaneturer til virtuelle romferder.

Men hvorfor er det først nå, at teknologien som har vært «rett rundt hjørnet» siden 1980-årene, får sitt gjennembrudd? Det har Preben Mejer en mening om:

«I sin spede begynnelse var Virtual Reality en meget hakkende opplevelse, som lignet en Lego-konstruksjon. Det var resultatet av dårlig oppløsning i skjermene og en begrenset hastighet i nettverket. I dag har vi smartmobiler med masser av regnekraft og stor båndbredde, og derfor er tiden nå moden for at Virtual Reality for alvor kan bli allemannseie”.

Og folket er med på bølgen. I Norge merker Telia seg:
«Vi har lansert de nye Samsung S7-modellene med VR-briller og er svært fornøyd med salget. Etterspørselen har vært større enn forventet og vi har faktisk solgt ut samtlige VR-briller i våre butikker på under to ukers tid. Både Samsung S7-modellene og VR-brillene slår godt an, og selv om ikke jeg kan si noe sikkert på hvilken av de to som er mest populært, kan jeg definitivt kan si med trygghet er at VR-teknologien har gjort sitt inntog i Norge. Vi har nok bare har sett begynnelsen på alt det spennende som denne teknologien kan gi oss,» er svaret vi fikk fra Kristian K. Fredheim, kommunikasjonsrådgiver i Telia Norge AS.

Foto: Samsung
Samsung Galaxy S7 Foto: Samsung

Netopp smartmobilen vil ifølge Preben Mejer spille en avgjørende rolle i utbredelsen av Virtual Reality:
«Smartmobilen vil i begynnelsen fungere som den primære skjermen for Virtual Reality. Senere vil vi se teknologien implementert i bilens frontrute og våre vinduer i hjemmet, og etterhvert vil prosessorkraften – og dermed det som i virkeligheten utgjør utgjør våre smartmobiler – smelte inn i brillene. Man snakker faktisk om at smartmobilen har forsvunnet i 2025, hvor Virtual Reality-brukerflaten tar over».

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Hvis man skal være med på bølgen gratis (altså utover prisen på en splitter ny premium-mobil), gjelder det å være rask. Teleselskapenes forsalg av Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 edge med VR-briller, slutter i dag – torsdag 10. mars.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top