Nyhet

Facebook Messenger og Instagram-Chat legges sammen

Chat-funktionen, som fungerer på tvers av de to appene, blir nå offisielt gjort tilgjengelig for alle brukere.

Facebook-konsernet, som i tillegg til selve Facebook eier både Instagram og WhatsApp, har siden august jobbet med å integrere Instagram-Chat med Messenger – den tidligere Facebook Messenger chat-appen, som nå også kan fungere uavhengig av Facebook.

Dermed kan man med en Facebook- og/eller Messenger-profil chatte direkte med Instagram-brukere – og omvendt. I tillegg kommer samtaler med eller uten video.

I et blogg-innlegg har Facebook nå offisielt lansert den tverrgående chat-funksjonen, som dermed har blitt tilgjengelig for alle brukerne av hhv. Instagram og Messenger.

Når appen er oppdatert bestemmer man selv om man vil aktivere den nye chat-integrasjonen. Man skal nemlig være oppmerksom på at hvis man tillater integrasjonen vil det også bli utvekslet persondata mellom de to plattformene.

Facebook lover likevel å passe godt på brukernes data og skriver bl.a. i dette blogg-inlegget, som handler spesifikt om privatliv, at de utvekslede dataene ikke blir brukt til å målrette annonser til brukerne, likt som innholdet av meldingene heller ikke vil bli analysert.

(Foto: Facebook)

Utrullingen av den nye tverrgående chat-funksjonen har begynt. Nøyaktig når skandinaviske brukere vil kunne oppdatere sine apper og få tilgang til Messenger via Instagram, vet vi ikke nøyaktig, men det blir sannsynligvis i løpet av den kommende uken.

Les videre
Exit mobile version