Årsaken til eksploderende Note 7

Samsungs undersøkelser fant flere defekter i de to batteriene.

(Foto: Produsenten)

Samsungs lansering av Galaxy Note 7 har vært et PR-mareritt. Først ble det rapportert om mobiler som begynte å brenne eksplosivt, som førte til et utbyttelsesprogram for batteriene. Senere viste det seg at de utbyttede også begynte å brenne. Så kunne det være selve mobilen det var noe feil med? Samsung stoppet for sikkerhetsskyld produksjonen og vraket modellen, samt kalte inn alle de solgte. De lovte å komme tilbake med et definitivt svar på hva årsaken var.

 

(Foto: Samsung)

 

Det har de nå gjort etter en grundig undersøkelse der 700 ingeniører undersøkte 200.000 mobiler og over 30.000 batterier. I tillegg ble det hyrt in tre eksterne foretak som undersøkte alt fra transport til produksjon og kvalitetskontroll. Resultatet viste at det fantes design og konstruksjonsfeil i begge batteriene.

(Foto: Samsung)

Det første batteriet deformerte i det øverste høyre hjørnet, som første til at de negative elektronene kom for nærme hverandre. I tillegg var platene så lange at endene overlappet hverandre.

(Foto: Samsung)

Det andre selskapet fant en feil i sveisingen av den positive elektroden, noe som punkterte isoleringen og førte til kortslutning. I tillegg manglet mange batterier den nødvendige isoleringsteipen.

 

(Foto: Samsung)

For å sikre at en slik feil ikke skjer igjen har Samsung innført et 8-punkters kontrollprogram. Batteriene går ikke bare gjennom automatiske funksjonskontroller, men også visuell inspeksjon og røntgen.

Les mer i Samsungs pressemelding.

Les videre
Exit mobile version