Apple selger 61 millioner iPhoner

Kvartalstallene fra Apple er lystig lesning for aksjonærene, som ser selskapet sette stadig nye rekorder.

I de siste tre månedene, solgte Apple 61 millioner iPhone-mobiler. Det er Apples beste andrekvartal noensinne med en omsetning på $58 Mrd, og salget av datamaskiner økte samtidig med 10 prosent, til 4,56 milloner Mac-er. Det er særlig de bærbare – MacBook Air og MacBook Pro, som selger best.

Men iPad-salget falt hele 23 prosent, sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2014, til 12,6 millioner enheter. Den er likevel nummer en på salgstatistikkene, sammenlignet med andre leverandører av nettbrett.

Markedet i Kina vokser mest, i følge Apples kvartalstall. Der økte omsetningen med 71 prosent, og marginene hyggelige 40,8 prosent. Det viser litt av nøkkelen til Apples suksess. De klarer å tjene penger i et marked som er i en stadig marginskvis.

Til sammenligning falt Samsungs omsetning med 11 prosent siste kvartal 2014, og marginene sank med 36 prosent. I følge Financial Times.

Salget av Apple Watch, som nylig ble tilgjengelig i butikkene, har tatt av med rakettfart og analytikere mener at Apple har solgt 3,8 millioner smartklokker siden salgstarten. Det er fem ganger så mange smartklokker, som Android Wear solgte totalt i 2014.

Nøkkeltall fra 2. kvartal 2014:

Les videre
Exit mobile version