NYHET

MWC 2019: Nokia vil forkjæle kamera-entusiaster

Hele fem kamera-linser med optikk fra Zeiss, herav to fargesensorer og tre monokrome sensorer, sitter på baksiden av Nokia 9 PureView, som finske HMD i dag lanserte på Mobile World Congress i Barcelona. 

(Foto: Produsenten)

De fem linsene gir ti ganger så mye belysning av bildet som med en enkelt fargesensor, ble det forklart på pressekonferansen, som fant sted i gamle fabrikshaller i utkanten av Barcelona. Og til sammen sikrer linsene en skarphet, detaljegrad og dybde i bildene som vil gjøre Nokia 9 PureView til den foretrukne kameramobilen for både entusiaster og profesjonelle fotografer, hevder HMD.

To farvesensorer og tre monokrome sensorer finner man på baksiden av den kommende Nokia kamera-mobilen. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde.

Kameraet kan ta 12 MP bilder i RAW-format (DNG), og deretter kan filene redigeres i Adobe Lightroom, direkte på mobilen!

Til tross for de mange kamera-linsene er baksiden av Nokia 9 PureView helt flat.

Nokia 9 PureView vil også komme med fingeravtrykksleser under skjermen og IP67-sertifisering, slik at den også kan tåle å bli mistet i en vannpytt.

Mobilen vil kunne bestilles i butikkene fra slutten av februar og kommer til å koste 6.490 kroner.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer hos HMD Global, lanserer Nokia 9 PureView på Mobile World Congress i Barcelona. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

Spesifikasjoner

Operativsystem: Android 9 Pie
Skjerm: 5,99” 18:9 pOLED PureDisplay, QHD+ 2K
Prosessor: Qualcomm SnapDragon 845
Minne: 6 GB RAM / 128 GB lagring
Kameraer: 2xRGB 12 MP 1,25um f/1.8, 3xmono 12 MP 1,25um f/1.8 (primært) / 20 Mp (front)
Trådløst: 4G/LTE, 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC, A-GPS, GLONASS
Mål og vekt: 155 x 75 x 8 mm / 172 g
Batteri: 3320 mAh, 18 W Quick Charge

Den såkalte «PureView»-skjermen på Nokia 9 er av typen pOLED og kommer med 2K-oppløsning. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde
Les videre
Exit mobile version