NYHET

MWC 2019: 5G fra Motorola

Motorola er klar med 5G. Og ikke bare på deres nye Moto Z3. 5G-dekselet kan også brukes brukes på forgjengeren.

(Foto: Produsenten)

Man kan lukte 5G i luften i Barcelona. Overalt på MCW 2019 møtes man av hushøye reklamer for den superraske nettframtiden, som er like rundt hjørnet. Konkrete telefoner er det likevel få av. På Lenovo/Motorola-standen kan man man både se og røre en 5G-telefon. Og snart kan den også kjøpes.

Det handler om Moto Z3. Den er i seg selv en helt alminnelig 4G-smartelefon, men Motorola har utviklet et Modo Mods 5G-utvidelses-deksel, som klikkes bakpå telefonen, slik at den får tilgang til lynrask mobilt internett. Og det gjelder ikke bare den nye Z3-modellen. Også forgjengeren Z2 kan utvides til 5G på samme måte. Om det også kommer et 5G-deksel til Moto Z1 var ikke klart på mandagens pressemøte.

Motorolas Z3-telefon kan utvides til 5G med et Moto Mods-deksel. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Motorola er altså først ute med en 5G-kompatibel smarttelefon (5G-dekselet kan kjøpes fra mars), men det betyr ikke at du kan supersurfe i sommerferien. For det første kan 5G-utvidelsen i skrivende stund kun kjøpes i USA, og kun av kun Verizion-kunder. Og for det andre er 5G-nettverket fortsatt bare i forberedelsesfasen. De første mastene er på vei, men det vil ta flere år før landet er bare delvis dekket. Og til den tid vil det nok være massevis av 5G-mobiler på markedet.

Men det forhindrer ikke at 5G-teknologi er en fascinerende funksjon.

Les mer om Moto Mods-tilbehørsprogrammet her. 

Dekselet er ikke spesielt elegant, men nettverkshastigheten er heftig. Opptil 3Gb/s. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B
Les videre
Exit mobile version