Solid lavpris-nettbrett fra Lenovo

Til 1.500 kroner får man meget tablet for pengene med TAB S8 fra kinesiske Lenovo.

Det finnes et utall Android-nettbrett til under 2.000 kroner, men Lenovo TAB S8 til en forventet norsk pris på 1.500 kroner virker som et langt dyrere produkt. Vi prøvde det nye Android-nettbrettet på Lenovos stand på IFA-messen i Berlin, og ble positivt overrasket over den enkle designen og den lekre byggekvaliteten.

Skjermen er på 8 tommer og har en oppløsning på 1920 x 1200 piksler, hvilket er bedre enn Full HD, og ved første øyekast – og med det forbehold at lysforholdene på en messe er meget unaturlige – virket bildekvaliteten imponerende god. Spesielt til prisen.

Det er innebygd et 1,6 megapiksel HD-kamera i nettbrettets frontpanel, som gir mulighet for å videochatte. Vender man TAB S8 rundt, vil man oppdage et 8 megapiksel kamera på baksiden. Den lave blenderen på f2,2 sikrer at man kan ta skarpe bilder selv i dempet lys.

Lenovo TAB S8 er Lenovos første Android-baserte 8-tommers nettbrett, og det kommer med Intel Atom-prosessor. Det finnes dessuten en variant med 4G/LTE – det er imidlertid Wi-Fi-modellen som koster 1.500 kroner – samt 2 GB RAM og 16 GB innebygd lagring, som kan utvides med microSD-kort på opptil 32 GB. Nettbrettet veier 300 gram og er 7,9 mm tykt.

Med litt hell vil Lenovo TAB S8 kunne kjøpes i norske butikker allerede i løpet av september.

Les videre
Exit mobile version