Samsung flekser TV-musklene

Knivskarp og kurvet skal TV-en være, mener Samsung, og viser enda flere bue-skjermer på årets IFA-messe.

Samsung har siden starten av året fokusert mye på buede TV-er, og ingenting tyder på at de vil gi seg med det første. I den nybygde messehallen CityCube viser de frem buede TV-er i alle slags størrelser og formater. En av TV-ene er til og med justerbar, hvor du selv kan velge om du ønsker en buet eller flat skjerm.

Selv om det er delte meninger om hva buede TV-er bringer til TV-opplevelsen, hevder Samsung at de har blitt godt mottatt i markedet så langt. Budskapet deres er klart: Buet har kommet for å bli!En påstand som forsterkes av at også LG, Philips og Sony også har kastet seg på bue-trenden i det siste.

105″ TV med 21:9 kinoformat 

Som Lyd & Bilde tidligere har uttalt, bør TV-en være av en viss størrelse før bueformen har noen positiv effekt på bildeopplevelsen. Samsungs nye 105 tommer store 21:9 TV er kanskje det beste eksemplet på det: Det ekstra store og brede bildet i ekte Cinemascope-format fyller synsvinklen, samtidig som 5K (5120 x 2160)  oppløsning sørger for å gjøre detaljene knivskarpe. Her gir bueformen en følelse av at bildet «omfavner» deg, og gir en opplevelse av dybde og realisme, som man ellers må ha 3D-briller for å oppnå.

I tillegg viser Samsung en annen 105-tommer hvor man selv kan velge mellom flatt og buet format. Den motoriserte skjermen krummer seg automatisk med et trykk på fjernkontrollen. Det beste av begge verdener? Samsung virker til å å mene alvor med å lansere disse for salg, men de blir nok dessverre uoppnåelige for andre enn 1% av befolkningen.

85″  og 78″ 16:9 UHD

Heldigvis finnes det store skjermer i mer «normale» prisklasser også. Den tidligere omtalte 8505-serien er  komplettert med en ny 78-tommer . Den må riktignok nøye seg med vanlig 16:9 format, men den gedigne størrelsen kombinert med 4K UHD-oppløsning borger for en imponerende bildeopplevelse.

Samsung 78HU8505

 

Samsung 75HU7505

Samsung har også en godbit for den som foretrekker TV-er med flat fasong: Den tidligere omtalte HU7505-serien er tilgjengelig i opptil 85 tommer.Begge Samsung-skjermene er allerede i salg, til henholdsvis 60.000 (78HU8505) og 70.000 kroner (85HU7505)..

98″ 8K

I Samsung-hallen vises også prototypen på en 98 tommer stor TV med 8K-oppløsning (7680×4320 piksler). Imponerende er bare fornavnet: Denne enorme TV-en har trolig det mest virkelighetsnære bildet vi har sett!

Med over 33 millioner millioner finmaskede bildepunkter, blir bildet så skarpt at øyet umiddelbart forveksler det med virkeligheten. Samsung-skjermen burde egentlig kommet med påklistrede varseltrekanter for å unngå kollisjoner med intetanende messegjengere – så skarpt var bildet.

55″ OLED

I motsetning til LG gjør ikke Samsung noe stort nummer utav OLED på årets IFA-messe, men bortgjemt i et lite hjørne viste de en 55-tommer prototype med 4K-oppløsning.

Samsung har valgt å ikke markedsføre OLED på det nordiske markedet enda. Budskapet fra Samsung er at de heller vil fokusere på LCD-LED skjermer med UHD/4K oppløsning i større format, til gunstigere priser, noe som reflekteres i prisene på deres 6,7 og 8 serie UHD skjermer.  Men hvem vet, kanskje vi får se mer OLED fra Samsung neste år?

Les videre
Exit mobile version