Panasonics FZ950 og FZ800 støtter HDR10+

Panasonics nye OLED-skjermer sikter seg inn på de riktig kresne TV-entusiastene.

(Foto: Produsenten)

Panasonic hadde stor suksess med sine første OLED-skjermer i 2017. De kritikerroste modellseriene EZ1000 og EZ950 rangerte som noen av de aller beste skjermene på markedet.

I år skal lista heves ytterligere med de to nye modellseriene FZ950 og FZ800 som begge blir tilgjengelig I 55” og 65” format. Toppmodellen EZ1000 fra 2017 fortsetter et år til, og den blir tilgjengelig I størrelser opp til 77”.

Panasonics OLED-skjermer briljerte med utsøkt bildekvalitet, og det var I grunn bare en ting vi savnet: Støtte for det dynamiske HDR-formatet Dolby Vision. Ingenting tyder på at vi får se dette i år heller. Derimot har Panasonic samarbeidet med Samsung for å utvikle et nytt HDR-format med dynamiske metadata – HDR10+.

EZ950 og EZ800 blir de første OLED-skjermene som støtter det nye formatet. I tillegg har Panasonics ingeniører selvsagt jobbet beinhardt med å skvise ut høyere ytelse fra bildebehandlingen! De nye modellene får en oppgradert HCX-prosessor. En av de største nyhetene skal være et nytt “Dynamic Look Up Table”, som tilpasser fargerommet fortløpende og dynamisk etter kildematerialet, for gi best mulig ytelse i hver enkelt scene. Dette skal gi vesentlige forbedringer av contrast, farger og ikke minste detaljer i mørke partier, som alltid har vært en av Panasonics store styrker.

Forbedret kalibrering

Etter feedback fra profesjonelle brukere har Panasonic også forbedret kalibreringssystemet de nye OLED-modellene, med mer presise controller. FZ950 og FZ800 støtter ISF-kalibrering med nye målepunkter for 5% og 2,5% luminans. De nye modellene støtter selvfølgelig også CalMAN AutoCal (automatisk kalibrering).

Alt tyder på at Panasonics nye 2018 OLED-modeller kan bli spennende saker for de mest kresne bildeentusiastene, og vi gleder oss til å ta dem i nærmere åsyn. Lyd & Bilde deltar på en lukket demo av de nye Panasonic-modellene I Las Vegas senere denne uken, og bringer flere erfaringer derfra!

Les videre
Exit mobile version