Høy oppløsning både hjemme og på farten

Sony vil at både lyd og bilde skal være i høy oppløsning. Uansett om du er hjemme eller på farten.

Sony satser sterkt på HD-teknologier. Det har blant annet resultert i 4K-kamerautstyr til proffene, og i et såkalt Digital Motion Picture Centre i hjertet av den europeiske filmindustrien, nærmere bestemt i de engelske Pinewood-studier utenfor London. Og nå skal også hjemmebrukerne med.

Høyoppløst fjernsyn – også på lydsiden
På TV-fronten står det 4K over hele linjen. Sony klinte på messens første dag til med verdens tynneste LCD-TV på bare en halv centimeter i tykkelsen. De har også presentert det første fjernsyn til å oppskalere lyden til HD-kvalitet.

Handycam med 4K
Innhold, altså det vi i gamle dager kalte video, er stadig en mangelvare i 4K-oppløsning. Men det kan vi heldigvis selv gjøre noe med. Sony FDR-AXP33 er et kompakt handycam, som skyter i full 4K-oppløsning. Og prisen er faktisk ganske tilgjengelig, nemlig 11.000 kroner – det samme som et videokamera i gammeldags PAL-oppløsning kostet for 10 år siden.

FDR-AXP33 er omtrent 30 prosent mindre og 20 prosent lettere enn det eksisterende FDR-AX100 (som kostet over halvannen gang så mye). Det er dessuten det første 4K-videokamera med «Balanced Optical SteadyShot», som lover stabile og skarpe bilder på håndholdte opptak. I tillegg har FDR-AXP33 en innebygd projektor med en lysstyrke 50 lumen, som gjør at du kan vise dine opptak hvor som helst.

4K-film på dypt vann
Når sommersesongen setter inn, forventer Sony at aktivitetene i vannet blir filmet i full 4K-oppløsning. FDR-X1000VR er et vanntett actionkamera med en 170 grader ultravidvinkel og Zeiss-optikk, som kan filme i 4K fra bølgene. Kameraet er vanntett ned til 10 meters dyp. Ved å skifte ut kameraets vanlige hus med AKA-DDX1 Dive Door kan man ta det med helt ned til 60 meters dyp.

FDR-X1000VR filmer Ultra High Defition med 30 bilder i sekundet. Skal det gå rigtik fort i svingene, kan man velge å ta opp i Full HD med 120 bilder pr. sekund eller i 720p med 240 fps. FDR-X1000VR kommer til å koste 5.000 kroner.

SongPal Link
Sony er – selvfølgelig – også med på multiromsbølgen. Det skjer med SongPal Link, som gir mulighet for å forbinde opptil 10 enheter, som kan spille HD-lyd over Wi-Fi. Lydkilder i lavere oppløsning, deriblant strømmetjenester som Spotify, Deezer og Wimp, får en digital ansiktsløftning i Sonys egen «DSEE-HX prosessor», som angivelig skal kunne oppskalere lyden til noe i nærheten av HD-kvalitet. Da all lyd tar sin båndbredde, kan Smart Zone Management prioritere den trådløse nettverkstrafikken, så man får den beste kvaliteten i rommene man selv ønsker.

Den nye NWZ-ZX2 HD-walkman kan naturligvis også brukes som strømmeenhet i SongPal Link.

Sony SongPal Link er multirom i HD-oppløsning. Her høyttaleren SRS-X99.

 

Les videre
Exit mobile version