Buet mobil-toppnyhet fra LG

Ikke bare tv skal være buede i år. LG krummer de små skjermene på en luksusmobil, som "healer" sine egne riper.

Den krumme mobiltelefonen LG Flex er ikke en overraskelse. Vi har skrevet om den før. Men nå er den så ferdig, at firmaet har tatt de med på CES i Las Vegas. Og nå har vi dessuten fått adgang til tekniske data.

Den kurvede formen skulle visstnok være mer enn kun en designfeature. Krumningen betyr, at telefonen følger kinnets form, og mikrofon og høyttaler derfor begge er tettere på henholdsvis munnen og øret.

LG G Flex er en luksustelefon med mange smarte funksjoner, som gør den enkel å bruke. Akkurat som fjorårets toppmodell LGG2 er de fysiske knappene plassert på baksiden av telefonen, så brukeren lett kan få adgang til dem med pekefingeren. Man kan aktivere skjermen ved å trykke på den to ganger. Andre funksjoner har bet som Quick Theatre, Dual Window og Swing Lockscreen.

Det å lage en telefon buet krever flere tekniske krumspring. Den buede 6-tommers Plastic OLED-skjermen (P-OLED) er utviklet av LG, spesielt til LG G Flex. Men utviklingsavdelingen har også vært og «shoppet» hos søsterselskapet LG Chem, hvorfra de hentet verdens første kurvede smartphone-batteri.

Baksiden har «selv-healing» og reparerer helt uten hjelp små riper som oppstår ved normal bruk. På YouTube er det allerede spredt klipp, hvor brukere bruker skarpe gjenstander på baksiden af LG G Flex – og hvor riper forsvinner rett forra øynene på tilskueren. LG fraråder allikevel brukerne å teste styrken på «selvhealingen».

LG G Flex vil være tilgjengelig på det norske markedet i løpet av første kvartal. Men spesifikk salgsdato har vi ennå ikke fått. Heller ikke prisen.

Fakta

Les videre
Exit mobile version