Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

KD-48A9: Liten OLED-råtass fra Sony

Sonys minste og hittil beste (?) OLED-TV kommer i august.

Skrevet av / 24.07.20 - 13:31
KD-48A9: Liten OLED-råtass fra Sony

Det er ikke alle som drømmer om en svær 65-tommer på veggen: Noen vil heller ha en kompakt TV, enten det skyldes plassmangel eller estetiske hensyn. Men de trenger ikke kompromisse på kvaliteten av den grunn!

Nå har Sony nemlig klekket ut en liten TV i high-end klassen: Med et kontrastrikt OLED-panel på sparsomme 48 tommer, og med usynlige høyttalere på innsiden, kan KD-48A9 fort bli en av de råeste kompakte TV-ene på markedet i år.

Sony KD-48A9. (Foto: Sony)
Sony KD-48A9. (Foto: Sony)

Sony KD-48A9 er minste modell i den nye A9-serien, også kjent som Master Series, som utgjør Sonys aller beste OLED-skjermer. Flere skjermstørrelser er ventet i løpet av høsten, men førstemann ut er altså denne splitter nye 48″ utgaven: Det er nemlig først nå, i 2020, at denne størrelsen gjøres tilgjengelig i OLED-kvalitet. Sony-skjermen kan forhåndsbestilles nå, med forventet levering i slutten av august.

Potent bildekvalitet

A9 serien bruker Sonys råeste bildeprosessor X1 Ultimate, som byr på bildeforbedrende finesser som bl.a Pixel Contrast Booster (forbedrer farge og kontrast i lyse områder) og X-Motion Clarity som sørger for jevne og glatte bevegelser. Den har også Ambient Optimization, som automatisk tilpasser bilde- og lydgjengivelsen etter lys- og akustikkforhold i omgivelsene. KD-48A9 er for øvrig en Android-basert TV med Google Assistant1, Google Play Store og Chromecast innebygd. Den støtter både Dolby Vision og Dolby Atmos lydprosessering, også med HDMI eARC lydutgang. men såvidt vi kan tyde Sonys spesifikasjoner har den ikke HDMI 2.1 innganger av siste skrik, bare vanlig 2.0b: Litt synd da LGs varslede 48 tommer OLED48CX kan skilte med full HDMI 2.1 støtte.

Les også Vi har testet Sonys nye ”Playstation-TV” Sony XH9005 er en velutstyrt og prisgunstig LCD-TV, med på mange måter utmerket bildekvalitet - men ikke uten problemer.

Skjulte høyttalere

Gledelig er det at KD-48A9 kommer med Acoustic Surface Audio – Sonys usynlige høyttalere – på innsiden. Små ”aktuatorer” vibrerer bildepanelet i synk med lydsignalet og sørger for at lyden sendes direkte ut fra panelet. Således kan den kompakte 48-tommeren sannsynligvis klare seg godt uten eksterne høyttalere – i alle fall hvis våre positive lyderfaringer med tidligere Sony OLED-er er noe å gå etter. Alt dette er med på å gjøre KD-48A9 til et interessant alternativ i kompaktklassen. Men smaker det, så koster det!

Pris og tilgjengelighet

Sony KD-48A9 får en veiledende pris på 20.000 kroner, og er tilgjengelig for forhåndsbestilling nå. Full tilgjengelighet forventes innen utgangen av august.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

2 hendelser på “KD-48A9: Liten OLED-råtass fra Sony”

  1. Harald Perry Rhoden

    Det finnes 17 og 24 tommere fra Sonys proffavdeling for de som ønsker enda mindre skjermer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

0
Scroll to Top