Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

iFi Zen Can analog hodetelefonforsterker

Vi loves topp lyd til lav pris.

Skrevet av / 04.08.20 - 12:11
iFi Zen Can analog hodetelefonforsterker

Engelske iFi har flere spennende digitale lydprodukter til bærbare datamaskiner og mobiltelefoner. Blant annet Zen DAC, og Zen Blue. Hvor den første er en kompakt digitalkonverter som også har både balansert og ubalansert hodetelefonutgang, mens den siste gir anlegget ditt trådløs Bluetooth-tilkobling.

iFi ZEN-CAN
Zen Can er en snerten hodetelefonforsterker med plenty kraft og nødvendige utganger. Foto: iFi

iFi Zen Can: seriøs men liten

Den nye Zen Can er derimot en helt analog hodetelefonforsterker. Samme kompakte aluminiumskabinett som Zen DAC og Zen Blue, og til samme lave pris.

Den engelske produsenten sier Zen Can har flere funksjoner man normalt bare finner i dyre high-end hodetelefonforsterkere. Blant annet en Klasse A forsterkerkrets, nedskalert fra det tolv ganger dyrere flaggskipet Pro iCan (23.000 kr).

Kraft

Zen Can er oppgitt til å yte 1,6 watt (7,2V) i 32 ohm på den ubalanserte utgangen (6,3 mm jack). Den balanserte utgangen (4,4 mm Pentaconn) fôres på sin side med over 15 volt, som gir plenty effekt til mer tungdrevne 300 ohms hodetelefoner.

Det finnes ingen digitale innganger, kun analoge. En vanlig ubalansert RCA er den mest fremtredende, men du finner også balansert 4,4 mm Pentaconn-inngang om du ønsker å koble til en balansert DAC. For eksempel iFi’s egen Zen DAC, som har tilsvarende Pentaconn-utgang. En 3,5 mm minijack-inngang er også på plass. Har du et par aktive studiomonitorer, kan du også finne glede i en balansert Pentaconn-utgang på baksiden. Da trenger du en overgang fra Pentaconn til 2 x XLR.

Ved siden av lydnivåhjulet sitter et mindre hjul som stiller gain i fire steg fra 0 – 18 dB, hvor hvert steg øker med 6 dB.

Det finnes også en knapp til funksjonene XBass som gir mer bass, og 3D som gir overhøring mellom venstre og høyre kanal for å simulere lyden fra et par høyttalere foran deg. Begge kan deaktiveres.

iFi Zen Can rear
På baksiden av iFi Zen Can finner du både en ubalansert RCA-inngang, og også 3,5 mm minijack og dessuten en balansert Pentaconn-inngang. Samme type kontakt finnes som balansert utgang. Foto: iFi

Pris

Prisen på iFi Zen Can er satt til 149 engelske pund, norsk pris blir 2300 kroner når forsterkeren kommer i handelen i midten av august.

Norsk importør er Audio Aktøren.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Lyd & Bilde
Scroll to Top