Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IFA 2019: Få eier smart-hjem-gadgets

Mange er interessert i det smarte hjem, men kun 11 prosent eier faktisk et relateret produkt, viser en fersk undersøkelse

Skrevet av / 06.09.19 - 15:24
IFA 2019: Få eier smart-hjem-gadgets

På IFA-messen i Berlin er en rekke produsenter av smart-hjem-produkter samlet under navnet Smart Home League. Det omfatter bl.a. Amazon, Google, Philips, Hue, Ring, Yale, Tado og Ecovacs. Det skjer på bakgrunn av en ny forbrukerundersøkelse om holdninger til og vaner i forbindelse med smarte hjem. De vil også gjerne snakke om hvordan fremtiden kan se ut, og håper at flere får motet til til å komme i gang.

Undersøkelsen viser nemlig at selv om 63 prosent av europeere er positive overfor det smarte hjem, er det bare 11 prosent som faktisk har et eller flere smart-produkter i hjemmet. I tillegg til dette er det visst 17,5 prosent som har en smart-høyttaler, men det etterlater fortsatt 71,4 prosent helt uten.

Robotstøvsugere og smarte termostater er faktisk mer populært enn smart-lys.

 

Når det gjelder planer er det derimot mer jevnt fordelt. Litt over en tredjedel – 36,7 prosent – har planer om å kjøpe et smart-hjem-produkt. 32,8 prosent er usikre og 30,5 prosent har ingen planer om det.

Ifølge undersøkelsen ser det ut til at markedet for smart-høyttalere raskt har blitt mettet.

 

Noe av det som det finnes et behov for er at produktene blir lettere å bruke. Kun 39,7 prosent synes at det er greit å styre alt fra mobilen. 28,7 prosent vil helst ha stemmestyring, mens 32,5 prosent foretrekker en kombinasjon av apper og stemmestyring.

Ikke kun komfort og sikkerhet ligger bak interessen for smart-hjem.

 

Gruppen snakket om at det skal gjøres mer innlysende hvorfor man skulle ønske å automatisere hjemmet, uten å snakke om teknologi og produkter. Gjennom konkrete fordeler, f.eks. muligheten til å spare penger på oppvarming, så økes interessen forhåpentlig.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top