Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Philips 65OLED903 har lyd fra Bowers & Wilkins

Philips hintet om et samarbeid med Bowers & Wilkins tidligere i år. På IFA-messen fikk vi både se og høre resultatet!

Skrevet av / 03.09.18 - 18:42
Philips 65OLED903 har lyd fra Bowers & Wilkins

Den nye toppmodellen OLED+ 903, er den første TV-en som får smykke seg med lyd fra Bowers & Wilkins. Philips er såpass stolt av det nye flaggskipet at de til og med har navngitt det OLED+ (!) hvor bakgrunnen skal være nettopp den ekstra dimensjonen som lyden gir.

B&W burde ikke trenge noen videre introduksjon for de som er interessert i god lyd: Den engelske høyttalerprodusenten fra Steyning har en lang merittliste full av kritikerroste lydprodukter, med alt fra små trådløse høyttalere til kolosser som Nautilus 800 Diamond i sortimentet.

Det brukes relativt påkostede høyttalerenheter i Philips OLED+ 903. (Foto: Audun Hage)

Et eget team hos B&W har jobbet tett med Philips i utviklingen av de innebygde høyttalerne. Siden de fysiske dimensjonene, forsterkerne og DSP allerede var satt, har de konsentrert seg om valg av høyttalerenheter og EQ, hvor de åpenbart har bidratt med mye know-how. Og her er det brukt høyttalerelementer av langt høyere kvalitet enn det man vanligvis ser i en TV, deriblant en titan diskantdome og neodym magneter. Bass-delen er også gjennomtenkt, der en dedikert, aktiv basshøyttaler jobber sammen med to passive elementer.

Philips/B&W komboen viste også lovende takter ut fra det lille vi fikk høre på IFA-messen. Vi fikk høre filmklipp (Blade Runner 2049) og musikk (Man in the long black coat av Bob Dylan), som begge ga inntrykk av god klarhet og taleforståelse. Spesielt diskanten, som vanligvis låter inneklemt og grått på de fleste TV-er, låt både friskt, utadstrålende og finkornet her. Mellomtonen kom også godt ut. Bassen var av det stramme og korrekte slaget, uten tung eller treg bass. På den annen side kunne vi ønsket oss litt mer trykk i lydeffektene, men dette var altså kun en kort demo. Vi ser frem til å teste mer på egen hånd!

Forbedret OLED-panel og videochip

OLED+ 903 kommer naturligvis ikke tomhendt på bildefronten heller, snarere tvert imot. Med nyeste generasjon OLED-panel ligger den godt an til å levere imponerende farger og kontrast. Det gjør saktens de mange konkurrentene som bruker OLED-teknologi fra LG også, men Philips hevder de har et ess i ermet: En ny generasjon av den avanserte og kraftfulle bildeprosessoren P5!

Philips’ egen bildeguru Danny Tack var som vanlig på plass for å demonstrere fortreffeligheten ved deres bildebehandling opp mot konkurrentene, og det er ingen tvil om at OLED903 imponerte. Skarpheten og dybdeperspektivet var til å ”ta og føle på” og bevegelsene merkbart glattere enn de andre skjermene. Som vanlig skal man ta slike demonstrasjoner med en klype salt, men det så i alle fall lovende ut, frem til vi får Philips-skjermen opp på testbenken.

Philips OLED 803

En annen nyhet: Philips 65OLED803 (uten B&W høyttalere) er tilgjengelig nå. (Foto: Audun Hage)

Hvis du kan klare deg uten innebygd lydplanke kan lillebroren OLED803 være et fornuftig valg. Den deler plattform med 903, men må klare seg med standard integrerte høyttalere. Til gjengjeld har den en enda mer minimalistisk fremtoning.

Begge modellserier kommer i 55” og 65” størrelse. Philips OLED+ 903 kommer i butikk senere i høst, og prisen er foreløpig ukjent.

Philips OLED 803 er i salg nå: https://prisguiden.no/produkt/philips-65oled803-337266

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top