Nyhet

Vivid Audio utfordrer fysikken med Kaya S12

Kaya S12 er den største lille nyheten fra high-end-produsent Vivid Audio.

Vivid Audio Kaya S12

Vivid Audio ønsker å revolusjonere høyttalermarkedet med Kaya S12. Ved å tvinge mer ut av et 12 liters kabinett enn noen tidligere har fått til. Høyttalerne veier bare 6 kilo pr. stykk, og de er stappfulle av teknologi og nytenkning. Det spesielle utseendet er ikke bare for syns skyld, kabinettene er laget slik for å gi lyd i verdensklasse.

Kaya S12 har samme høyttalerelementer som sine større søsken, blant annet den gulvstående Kaya 90, som undertegnede fikk noen tårevåte opplevelser av på nyåret.

Teknologi fra Giya-serien

Kaya-serien til Vivid Audio låner teknologi fra den mye dyrere flaggskipserien, Giya. Men S12 er noe meget spesielt i så måte, siden det ikke finnes noen kompaktmodell i Giya-serien. Her har Vivid Audio for alvor måttet gå tilbake til tegnebrettet.

Teknologisk løsning

For å absorbere resonanser sitter diskantelementet ytterst i et eksponensielt avsmalt rør, som går bakover, gjennom kabinettet. Skulle man brukt et slikt til mellombasselementet i tillegg, måtte det vært lenger enn hva kabinettstørrelsen tillater. Men med flere års forskning og beregninger med avansert matematikk har man klart å konstruere en assymetrisk absorbent, som har samme funksjon som et avsmalt rør. Nemlig å tilintetgjøre vibrasjoner som måtte oppstå, og som «alle andre toveishøyttalere lider under».

Detaljert og gjennomsiktig

Vivid Audio lover oss at Kaya S12 leverer en detaljert, gjennomsiktig lyd. Og hvis våre erfaringer fra storebror Kaya 90 er noe å gå etter, så vil vi tro at dette stemmer også for Kaya S12.

Den lille 12-literen skal klare seg utmerket på egenhånd som et stereopar, eller hva med hjemmekino?

Ingenting fra Vivid Audio er billig. Kaya S12 koster 68.000 kroner i et bredt utvalg farger. Ønsker du å definere din egen farge, koster det 8.000 kroner ekstra.

Mer info: vividaudio.com

Distributør er Audionord

Fakta – Vivid Audio Kaya S12

Les videre
Exit mobile version