Trådløse høyttalere fra ELAC

Elacs 400-serie kommer nå i trådløs versjon med kraftige innebygde forsterkere.

 

Trådløse høyttalere er i vinden som aldri før, og nå har Elac funnet en trådløs teknikk de anser verdige for sine kresne hi-fi høyttalere.

Elac AIR-X systemet består av en AIR-X basestasjon som fungerer som hovedenhet og trådløs sender. Her kan man koble til både analoge og digitale lydkilder før signalet sendes videre til de aktive AIR-X høyttalerne.

Lyden overføres tapsfritt i opptil 24 bit/48 khz kvalitet, og basestasjonen kan sende lyden til opptil tre soner, og to par stereokanaler kan spilles av samtidig.

AIR-X 400 høyttalere

AIR-X teknikken gjør sin debut i spesialversjoner av Elacs nylig lanserte 400-serie. Modellene AIR-X 403 og AIR-X 407 kommer med innebygd aktivt delefilter og dedikerte forsterkere til hvert høyttalerelement. I følge Elac skal det dreie seg om kraftige klasse A/B forsterkere på til sammen 225 watt, som burde være rikelig med effekt selv til kresen hi-fi bruk. Høyttalerne er ellers identiske med vanlige 400-modellene, og kommer selvfølgelig med Elacs særegne foliediskant, JET Air Motion Transformer i femte generasjon.

Du kan lese vår test av Elac FS407 i passiv versjon her.

Også med analoge innganger

Høyttalerne har dessuten interne DSP funksjoner for tilpasning til plassering og akustikk i lytterommet. Det er også mulig å bruke høyttalerne uten den trådløse senderen, og i stedet benytte innebygde RCA eller XLR tilslutninger. For eksempel med en god forforsterker eller musikkspiller med analog volumkontroll.

Elac AIR-X 400 serien blir tilgjengelig i Norge fra februar 2014, med følgende priser:

AIR-X 403 i sort eller hvit pianolakk: kr 25.995,- pr. par

AIR-X 407 i sort eller hvit pianolakk: kr 42.995,- pr. par 

*AIR-X WIRELESS BASE trådløs basestasjon:  kr 3.995,- pr. stk. 

www.dynabel.no

Les videre
Exit mobile version