Nyhet

Rogers AB3a subwoofere – i stereo

Nå kan du få bass fra en Rogers-høyttaler.

For de innvidde er Rogers LS3/5A en legendarisk høyttaler. Den ble opprinnelig utviklet som en lyttemonitor for taleopptak og kringkasting hos BBC, og har siden 70-tallet blitt laget i utallige utgaver.

Også av andre enn Rogers selv.

Men det er Rogers som anses som originalen, og den lille monitoren lages den dag i dag, dog ikke med helt de samme elementene som originalen. Men selv om ingrediensene er modernisert, er oppskriften den samme:

En 110 mm stor bass/mellomtone med en Bextreme-membran, og en 19 mm diskant med Mylar-membran, i et 12 mm tynt kabinett, som er 30 cm høyt.

Den lille 15 ohms høyttaleren rekker såvidt ned til 70-80 hz, før det ruller av i bassen, så de nye AB3a-subwooferen kan være et kjærkomment tilskudd til de små høyttalerne.

De kommer som et par, og er tilpasset LS3/5A, både elektrisk og fysisk. En 50 watts transistorforsterker driver to basselementer i et lukket kabinett, og man kan justere delefrekvens, fase og gain fra baksiden. Hvor man også kan se de to basselementene.

Forfra ser subwooferen ut som et høyttalerstativ, eller en sokkel for et par LS3/5A, men med et par av disse rekker man ned til respektable 40 Hz, en kraftig forbedring fra rekkevidden på de små høyttalerne.

AB3a måler 60 cm i høyden, og det passer fint med normal høyde for et par små høyttalere.

Mens subene i utgangspunktet bare leveres sortlakkerte, kan de som høyttalerne, leveres trefiner etter ønske.

 

 

 

Les videre
Exit mobile version