Rimeligere Piega-høyttalere i treverk

De nye høyttalerne blir billigere å lage, men skal heldigvis spille som en ekte Piega-høyttaler.

(Foto: Produsenten)

Man er vant til at høyttalere lages i treverk, sponplater eller fiberplater, men produsenter som Bang & Olufsen og Piega, har foretrukket aluminiumskabinetter.

Årsaken er at det er mulig å lage høyttalerne slankere og mindre når man bruker aluminium, men det betyr ikke at de blir dårligere hvis man lager dem i treverk.

Hvert fall ikke om man spør Kurt Scheuch, sjefkonstruktør hos Piega:

«Med trekabinetter tiltaler vi kundene, som ikke vil overveie et aluminiumskabinett, men som derimot kan akseptere et litt større
høyttalerkabinett”.

Så derfor Classic-serien, som vi allerede har begynt å teste. Classic 60.2 testet vi i fjor høst, og den testen leser du her.

(Foto: Produsenten)

De fire nye modellene i Classic-serien blir betydelig billigere, men bruker fremdeles en bånddiskant. Ikke deres egen som blir for dyr her, men den velkjente AMT-bånddiskanten vi kjenner fra blant annet Elac-høyttalere.

(Foto: Produsenten)

Den rimeligste modellen er den 48 cm brede senterhøyttaleren Classic Center til 5.990 kr, mens den 34 cm høye Classic 3.0 koster 9.990 kr paret.

 

(Foto: Produsenten)

Serien inneholder også to gulvstående modeller, Classic 5.0 til 17.490 kr på 93 cm høyde, og den større Classic 7.0 til 22.490 kr på 104 cm høyde.

(Foto: Produsenten)

Kabinettene kan leveres i sort eller hvit lakk, alternativt i Macassar med klarlakk over, som vist på bildet mot et tillegg på 2.900 kr.

De nye høyttalermodellene i Classic-serien, er allerede i butikkene, klar til demonstrasjon.

(Foto: Produsenten)
Les videre
Exit mobile version