Retrohøyttaler fra Onkyo

Den ser ut som en 40 år gammel høyttaler, men Onkyo D-77NE er skvett ny. Det er bare designet som er retro.

I dag tenker de færreste på Onkyo som en høyttalerprodusent. Forsterkere og receivere, derimot, er de godt kjent for. Men det er bare et par uker siden de lanserte en platespiller i retrodesign, så hvorfor ikke en høyttaler i retrodesign?

Den kommende D-77NE, er faktisk en high-end-høyttaler ($5000) i klassisk japansk høyttalerdesign. Som vi har sett fra Yamaha, JVC, Technics og mange flere, men det er mange år siden.

De 66 cm høye høyttalerne er bestykket med en 30 cm bass med papirfibermembran på en ,2 cm tykk frontplate, mens mellomtonen ivaretas av en 4 cm membran plassert offset på frontplaten, som deler på 3.2kHz til en 25 mm diskant med aluminum-magnesium membran.

Onkyo sier at en teknikk de kaller Magnetic Distortion Cancellation Technology (M.D.C.T) i delefilteret gjør diskanten i stand til å rekke helt opp til 50kHz.

I delefilteret bruker de tyskproduserte WIMA filmkondensatorer og tre separate spoler for å hindre fluxlekkasje. Det er ikke kjent om Onkyo velger å eksportere D-77NE til Europa, eller hva norsk pris i så fall blir.

 

Les videre
Exit mobile version