PMC Twenty 26

PMCs populære Twenty-serie får en ny storebror med teknikk hentet fra high-end modellene!

Det årlige Bristol Hi-Fi Show gikk av stabelen denne helgen, og flere produsenter benyttet anledningen til å presentere nye modeller. Deriblant engelske PMC, som etter stor suksess med jubileumsserien Twenty på hjemmebane, nå lanserer flaggskipet Twenty26.

Twenty26 er i motsetning til sine lillebrødre Twenty23 og Twenty24, en fullblods treveis høyttaler med dedikerte bass- mellomtone og diskantelementer. Det er mellomtonen som er ekstra interessant her: Twenty26 har  nemlig fått en variant av PMCs legendariske 50mm mellomtonedome, kjent for sin luftige og krystallklare gjengivelse som bl.a gjør underverker med stemmegjengivelsen.

Basselementet måler 7 tommer og er selvfølgelig montert i en transmisjonslinje – nok en PMC-spesialitet, som utvider rekkevidden i bassen ned til 28 Hz i Twenty26 sitt tilfelle. En 27 mm Sonolex-diskant fra norske SEAS gjengir de høyeste frekvensene.

Twenty26 seiler umiddelbart opp som en meget interessant høyttaler, som kan bygge bro fra de mindre Twenty-modellene opp til den dyrere Fact-serien. Lyd & Bilde-journalist Geir Nordby testet nylig de store Fact 12 (114.000 kr) med godt resultat, hvor nettopp mellomtonen fikk mye skryt. Det blir interessant å høre hvor mye av magien PMC har greid å bevare i den halvparten så dyre Twenty26, som skal koste 57.000 kroner når den kommer i butikkene mars/april 2014.

Les videre
Exit mobile version