Ny trådløs minstemann fra Dynaudio

Med den digitale kompakthøyttaleren Xeo 2 lover Dynaudio high-end-lyd mer tilgjengelig enn noensinne.

(Foto: Produsenten)

Dynaudios minste aktive hi-fi-høyttaler hittil lover oss et ”forbløffende lydbilde”, til tross for et svært kompakt kabinett og hyggelig pris. Med Bluetooth er det lett som en plett å strømme musikk trådløst fra mobiltelefonen eller datamaskinen, og dersom din enhet er kompatibel med aptX eller AAC, er du trygg på å få god lydoverføring.

(Foto: Produsenten)

Trådløs tilkobling
Foruten Bluetooth støtter høyttalerne de trådløse tilkoblingspunktene Xeo Hub (2.495 kr) og Dynaudio Connect (3.295 kr). Hub gir mulighet for ukomprimert trådløs overføring av lyden fra PC-en, og fungerer i så måte som en trådløs digitalkonverter (DAC). Det gjør også Connect, men i tillegg støtter den musikkavspilling via DLNA, som kan styres med en app, og den har dessuten innebygd Spotify Connect, som gjør at musikken enkelt kan strømmes direkte fra Spotify-appen på din mobile enhet.

Digitalinngang
Det finnes også en optisk digitalinngang, slik at du for eksempel kan koble TV-lyden digitalt rett inn i høyttaleren, eller for den saks skyld en Mac, hvor optisk utgang er standard. Da går signalet renest mulig rett inn i digitalprosessoren (DSP) i høyttaleren, som gir det beste lydmessige resultatet. Det finnes også to analoge innganger i form av RCA og 3,5 mm minijack. Disse vil da gå igjennom en digital prosessering, før de forsterkes av den innebygde forsterkeren.

Xeo 2 er også tilgjengelig i svart. (Foto: Produsenten)

DSP
Grunnen til dette er at høyttalerne, ved siden av ”den fineste høyttalerteknologi” benytter en DSP for å tyne størst mulig lyd ut av små kabinetter. Høyttalerne blir tidskorrigert og faseoptimert i filtrene, spredningskarakteristikken blir optimalisert ved at delingskurven blir nøyaktig tilpasset høyttalerelementene, og en Adaptive Bass-funksjon sørger hele tiden for å optimalisere bassnivået i forhold til forsterkerens belastning. Det betyr at hvis du spiller høyere enn forsterkeren normalt ville kunnet levere med ren lyd, så holder den bare litt igjen i bassen, slik at den har overskudd til resten. På den annen side får du enda dypere og fyldigere bass når du spiller lavt, enn du normalt kan forvente av høyttalere av denne størrelsen. Helt ned til 40 Hz er de oppgitt til å strekke seg.

Vi liker plasseringen av tilkoblingspanelet. (Foto: Produsenten)

Høyttalerelementene
Diskantelementet med silkedome er utviklet spesifikt for å imøtekomme mulighetene med DSP, og skal gi oss en ”eksepsjonelt jevn og dynamisk gjengivelse”. Mellomtonebassen benytter en plastblanding av magnesium og silikat, typisk for Dynaudio, og denne benytter en 38 mm talespole integrert i et aerodynamisk chassis av formstøpt komposittmateriale.

Skal man gå etter bildene, ser Xeo 2 elegant ut, og vi liker måten tilkoblingene er plassert oppunder i en luke på baksiden, slik at høyttaleren kan plasseres så tett mot veggen som man ønsker, uten at kablene kommer i veien. Selv om lyden nok vil bli best om høyttaleren uansett trekkes litt ut fra veggen.

Vi kommer selvsagt til å teste høyttalerne når de kommer i løpet av første kvartal 2016.

Pris: 11.999 kr pr par
Bordstativ: 1.899 kr pr par
Veggbrakett: 1.199 kr pr par

Fakta:

Les videre
Exit mobile version