Nyhet

KH 120 II: Ny utgave av populære Neumann-monitorer

KH 120 II får dypere bass, bedre lyd – og tåler høyere lydtrykk. Og ikke minst DSP med fasekorreksjon.

Neumann KH-120-II-SPREAD 2

Nå kommer Neumann KH 120 i sin første nye utgave på 13 år. KH 120 II er mer enn bare en finjustering, for her lover Neumann for det første en akustisk forbedring over sin forgjenger. Dypere bass og høyere oppløsning er resultatet, og dessuten tåler høyttaleren et høyere lydtrykk.

Lydteknikere og lydentusiaster kan dessuten glede seg over innebygd DSP som optimaliserer faseresponsen ved delefrekvensene, og som ikke minst korrigerer for et ulineært rom.

Foto: Neumann

Jevn frekvensgang

KH 120 II har fått et helt nytt basselement,  med lavere forvrengning og høyere effekttoleranse. Vi loves en meget rak frekvensrespons fra 44 Hz til 21 kHz (+/- 3 dB).

På menyen er også en mer lineær faserespons, klarere mellomtone og en «forbløffende gjennomsiktighet og dessuten ekstrem nøyaktighet i tidsdomenet …» Dette takket være den innebygde DSP-en, i kombinasjon med elektroniske delefiltre som sammen unngår faseforvrengningen i analoge filtre. I følge Neumann kan vi forvente toleranser bortover frekvenskurven på maks. +/- 0,5 dB. Sånt kan vi like!

Les også Ekstreme high-end studiohøyttalere avkler musikken Med Genelec 8361A hører du musikken som den egentlig er spilt inn. Og med et enormt lydbilde som du bare får på stadion.

Om du kjøper MA 1 kit-et i tillegg, får du automatisk romkorreksjon. Veldig kjekt for de som sliter med rommet eller mindre enn optimal plassering av høyttalerne.

«Selv de beste studiomonitorene er avhengig av sitt akustiske miljø,» forklarer Neumanns daglige leder Ralf Oehl. «Så det å kunne bruke KH 120 II med Neumanns Automatic Monitor Alignment MA 1 er en enorm fordel når det kommer til ytelse i den virkelige verden. Dessuten kan du jobbe med pålitelige referansemonitorer selv i ikke-optimale miljøer, som små studioer eller provisoriske kontrollrom for mobile opptak. Men selvsagt er KH 120 II også en fremragende løsning for profesjonelle studioer, redigeringsrom og til og med oppsett for omsluttende lyd.»

Foto: Neumann

Klasse D

Der hvor de originale KH 120 bruker Klasse AB-forsterkning, har Neumann benyttet Klasse D i KH 120 II. De hevder det er på grunn av bærekraft, fordi forsterkerne bruker mindre energi. Nærmere bestemt 17 watt når de ikke er i bruk.

Vanlige forbrukere vil nok synes det virker høyt, men for profesjonelle som er avhengig av helt stabil ytelse, må elektronikken holdes i en konstant arbeidstemperatur, også når høyttalerne ikke er i bruk. Hvis du likevel ønsker det, kan du aktivere auto-standby, og redusere forbruket til 0,3 watt.

I full drift kan forsterkerne levere opptil 145 watt til det 5,15″ store basselementet, og 100 watt til diskanten.

KH 120 II har både analoge og digitale innganger (SPDIF), og du kan velge en versjon med AES67 nettverksporter som støtter kringkastingsstandardene ST 2110, ST 2022-7 og RAVENNA. KH 120 II AES67 er også kompatibel med DANTE.

Neumann KH 120 II er også tilgjengelig med AES67 nettverksoverføring. Foto: Neumann

Neumann KH 120 II: Pris og tilgjengelighet

Studiomonitorene Neumann KH 120 II kan allerede bestilles, forventet leveringstid er begynnelsen av juli. Prisen er ca. 11.290 kroner pr. stykk.

PS: Er du interessert i Neumann, kan vi glede med at vi har fått inn storebrødrene KH 150 til test, med subwoofer og romkorreksjon. Følg med!

Mer info: neumann.com

<
>
Mikrofon er ekstrautstyr. Foto: Neumann
Les videre
Exit mobile version