Nå blir all musikk i hjemmet trådløs

Nå vil også Samsung Samsung ha sin del av Sonos-kaka, med en serie høyttalere som kan brukes til litt av hvert.

Kampen om å levere trådløs hjemmeunderholdning er i gang for fullt. Samsung ønsker seg også inn i spillet, og deres trådløse hjemmehøyttalere ser ut til å kunne noen meget interessante triks.

Samsungs løsning kalles WAM (Wireless Audio Multiroom). Det er foreløpig snakk om to trådløse høyttalere, M5 og M7. Det kommer også en trådløs subwoofer, HW-F750, og en hovedenhet som forbinder høyttalerne rundt i huset.

Det trådløse musikkanlegget gjør det mulig både å spille av forskjellig musikk i alle hjemmets rom, men også å la alle høyttalere fungere sammen. Høyttalerne styres individuelt eller sammenhengende ved hjelp av en app på smartmobilen eller nettbrettet (iOS og Android).

Høyttalerne skal kunne jobbe sammen med populære strømmetjenester. Imidlertid er verken Spotify eller Wimp nevnt i første omgang. Lyden kan både overføres via Bluetooth og Wi-Fi.

Høyttalerne kan jobbe sammen i ulike konfigurasjoner: Som selvstendige stereohøyttalere, i par til bredere stereo – og som surround. Det siste krever at man har en Samsung Smart-TV. Her kobler man rett og slett høyttalerne sammen med fjernsynet via Wi-Fi, hvorpå man får surroundlyd i stuen uten å trekke kabler (bortsett fra strømkabel).

Høyttalerne kan samarbeide med et eksisterende lydanlegg, så man f.eks. kan lytte til musikk fra en CD-spiller. Det skjer ved hjelp av Samsung Link Mate, som forbinder anlegget og høyttalerne, så man kan spille av musikken fra én lydkilde i alle hjemmets rom.

Det er sparsomt med spesifikasjoner ennå, og det er ikke gitt at tekniske data og funksjoner vil være de samme på alle markeder, men høyttalerne ser ut til å kunne håndtere musikk i WAV, MP3, WMA, OGG, FLAC og AAC-format. Toppmodellen M7 har fem enheter om bord: En 4-tommers bass, to 2-tommers mellemtoneelementer og to 3/4″ domediskanter. Forsterkereffekten er ikke nevnt, men M7 er oppgitt til å trekke maksimalt 24 watt fra strømnettet.

Høyttalerne kan stå eller ligge eller henges på veggen etter behov. De er tilgjengelig i svart og hvitt.

Tilgjengelighet og pris:
Shape M5 og Shape M7 forventes i butikkene i mars. Det er ikke offentliggjort noen pris. Men M7 koster 349 dollars (ca. 2.200 kr) i USA.

samsung.com

Les videre
Exit mobile version