Libratone vil ut i verden

Tre bærbare modeller fra Libratone, produsenten som er mest kjent for trådløse høyttalere til hjemmebruk.

(Foto: Produsenten)

Danske Libratone har vært en av fanebærerne i Skandinavia når det gjelder «convenience» på musikk. Høyttalerene deres er alle lette å flytte rundt på og de kan plasseres hvor som helst i huset.

«I stedet for at man kun kan sitte i èn bestemt «sweet spot» i stuen, der lyden er i orden, lager vi høyttalere som sprer lyden i 360 grader rundt seg, slik at man kan sitte hvor som helst,» sier Jan McNair, direktør for Libratone.

Reboot
Libratone er nå igang med det som i filmverden kalles en «reboot».I høst droppet selskapet alle sine tidligere modeller og lanserte en helt ny versjon av den kompakte Zipp-høyttaleren, og en enda mindre Mini-versjon av den, begge med multiroom-funksjonalitet. Vi har testet både Zipp og Zipp Mini, begge med godt resultat.

Nå er Libratone klare til å komme seg ut i verden, både når det gjelder nye markeder – særlig Kina – og når det gjelder høyttalere som er både kompakte og robuste nok til å være med på turen.

Foto: Libratone

Én høyttaler i to varianter
Libratone One er den største av de bærbare modellene, og er omtrent på størrelse med en stor paperback-roman. One-modellen kommer i to varianter, Click og Style. Forskjellen er fargen og utformingen av beskyttelses-rammen. One Click har en støtabsorberende ramme der en stropp og en krok/lås kan klikkes av og på. Senere kommer det også en lang stropp slik at høyttaleren kan bæres som en veske over skulderen.

One Style-modellen har også en støtabsorberende ramme, som ser mer «sivil» ut, med en bærestropp i gummi integrert i rammen. Det er også tenkt at man senere kan kjøpe nye rammer slik at man kan bytte design når man ønsker det.

Felles for begge versjonene er størrelsen på 12 x 4,1 x 20,5 cm og en vekt på 900g. Begge er tilgjengelig i fargene Graphite Grey, Cloud Grey og Caribbean Green til 1.849 kroner

One Click
One Style

Foto: Libratone

Libratone Too er mindre og rørformet, som en vannflaske (eller en UE Boom). De to høyttalerene har 360 graders lydspredning slik som One-modellen, som på denne høyttaleren oppnås med en spredelinse foran diskaten. Too måler 21 x 6,5 x 5,9 cm og veier 588 gram. Den kan fås i like farger som storebror One, og koster 1.399 kroner.

Libratone Too

Alle de tre høyttalerene er er laget for å tas med på tur, derfor er de mer kompakte og robuste enn hjemmemodellene. De er vannavstøtende (IPX4). Batteritiden er på opptil 12 timer ved «normal lydstyrke». To Libratone bluetooth-høyttalere kan kobles sammen og dermed gi mer lyd. I nær fremtid vil det også bli mulig å linke Zipp og Zipp Mini.

Libratone

Style-varianten Libratone One har bærestroppen innebygd i rammen. Foto: Libratone
Les videre
Exit mobile version