Disse skal gi deg bedre lyd

Denne merkelig kassen er et stilrent høyttalerstativ som lover bedre lyd.

(Foto: Produsenten)

Høyttalerstativer skal sørge for et stabilt underlag for små høyttalere. Det holder for de fleste. Men har man brukt mye penger på høyttalere, er man gjerne villig til å koste på seg dyrere stativer. Da er masse noe mange ser etter, i den tro at et tungt stativ er bedre.

Hos JM-Reynaud mener de noe annet.

Den franske høyttalerprodusenten har laget høyttalere siden 1967 og har produsert mange stativer, men ingen som disse.

De fant ut at mange stativer faktisk forringen lyden fra høyttalerne, og begynte å eksperimentere med andre konstruksjoner. Etter en stund fant de ut at avstanden fra høyttaleren til gulvet, kunne skape stående bølger. Det vil man ikke ha. For det ødelegger lyden med fasefeil og farvning, særlig på lave frekvenser.

Resultatet av eksperimenteringen er Magic Stand II. De bruker to klassiske Helmholz-resonatorer i sokkelen, med to vinklede paneler foran, som retter ut frekvensgangen mellom 100 og 400 hz i bassen.

Som mange vet, er kontroll over frekvensgangen i bassen avgjørende for hvor bra en høyttaler låter ellers i frekvens, og problemer her kan negativt påvirke mellomtonegjengivelsen.

Magic Stand II er 71 cm høye og veier bare  6,7 kilo. De passer best til høyttalere som er fra 30 til 50 cm høye, og er priset til 480 Euro.

Les videre
Exit mobile version