BeoSound Shape: En vegg av lyd

Bang & Olufsens nye veggpryd lover saftig lyd!

(Foto: Produsenten)

At stereoanlegget tar stadig nye former er BeoSound Shape et soleklart bevis på. Det nye lydsystemet fra Bang & Olufsen er en kombinasjon av veggdekorasjon, lydgjengivelse og lyddemping i ett!

Høyttalere på veggen
Nærmere bestemt snakker vi om et veggmontert, modulbasert høyttalersystem som består av høyttalere, forsterkere og akustikkplater, alle trukket i lekkert stoff. De sekskantede ”flisene” kan henges på veggen i kreative mønstre, og lar deg forme et lydsystem etter egne ønsker og behov, både med hensyn til lydmessig og visuelt uttrykk.

Standardoppsettet består av en forsterkermodul, to høyttalere og noen dempeplater for akustikkens skyld, men vil du oppnå full effekt av det B&O kaller «Band on the wall» bør du nok bygge ut med enda flere moduler. Totalt kan du spesifisere opptil 11 forsterkere, 44 høyttalere og ubegrenset antall dempeplater…

BeoSound Shape bruker sin egen algoritme til å fordele lyden til hver av høyttalerne, og vi blir lovet et massivt, men samtidig presist stereo lydbilde uansett hvor man står. Bang & Olufsen tilbyr også et online designverktøy hvor man kan mikse og matche de ulike modulene, og får anbefalt optimal plassering av de ulike modulene.

Aktive høyttalere
Shape-høyttalerne er toveis (5,14″ bass, 3/4″ diskant) og drives selvsagt aktivt, med dedikerte forsterkerkanaler til hvert element. Hver forsterkermodul yter 8×80 watt og kan dermed drive 4 høyttalere hver.

Selve lydsystemet henges på veggen ved hjelp av braketter, og er selvsagt trådløst (med unntak av strømtilførsel). Lyden hentes via hovedenheten BeoSound Core, som støtter de fleste trådløse lydstandarder, inkludert Bluetooth, Chromecast, AirPlay og DNLA.

Som seg hør og bør tilbyr B&O også en rekkke farger og tekstiler til BeoSound Shape. Fargepaletten omfatter bl.a Parisian Night Blue, Purple Heart, Infantry Green, Brazilian Clay, Wild Dove Grey og ikke minst Black. I tillegg kan man velge blant eksklusive ullfarger fra danske Kvadrat (Brown, Moss Green, Pink, Dark Blue) som kan mikses og matches etter eget ønske.

Beosound Shape er et spennende lydsystem på mange måter, ikke minst fordi det også gir en viss kontroll over romakustikken, uten å måtte ty til sære skumgummiplater og ”eggekartong” på veggen.

BeoSound Shape kommer for salg i august 2017. Pris avhenger av antall moduler, stoffvalg etc, men sies å starte på rundt 4.000 euro for et standard oppsett. Ingen billig veggpryd med andre ord.

Les videre
Exit mobile version