Atmos-høyttalere fra Pioneer

Pioneers nye Atmos-høyttalere spretter lyden via taket før den når ørene dine!

Pioneer var tidlig ute, og viste et komplett nytt høyttalersystem klart da Dolby lanserte lydsystemet Atmos til hjemmebruk i september. De nye høyttalerne kommer i butikk rett over nyttår.

Pioneer S-FS73A

Atmos-høyttalersettet er designet av lydguruen Andrew Jones, kjent fra Pioneers proffdivisjon TAD, og består av kompakthøyttaleren S-BS73A-LR, gulvhøyttaleren S-FS73A og senterkanalen S-C73A, samt subwooferen S-71W.

Innebygde høydekanaler

For å gi inntrykk av at lyden kommer ovenfra, har en «Dolby Atmos enabled» høyttaler ekstra høyttalerelementer på toppen som reflekterer lyden via taket.

Høyttalerne er i utgangspunktet treveis modeller med 5 ¼” basselementer, 4” mellomtone (begge med aluminium kon) og 1” silkedome diskant. Her er det verdt å få med seg at mellomtone og diskant sitter sammen i et såkalt koaksial-element. I tillegg har de to fronthøyttalerne et ekstra 4” koaksialt fulltonelement integrert i toppen av kabinettet, som skal gjengi høyde-delen av Atmos-lydsporet. Subwooferen har 10” basselement og 160W RMS forsterker.

Pioneer-høyttalerne kommer for salg i januar, da med følgende priser:

Priser Norge:
S-FS73A: 12.000kr/par
S-BS73A-LR: 6.000kr/par
S-C73A: 3.500kr/stk
S-71W: 7.500kr/stk.

pioneer.no

Les også: Dolby Atmos i hjemmekinoen

Les videre
Exit mobile version