nyhet

Aktiv high-end fra DALI

Nå er de trådløse Callisto-høyttalerne (endelig) klare. Vi besøkte fabrikken og fikk prøvelytte de nye høyttalerne.

(Foto: Produsenten)

Ryktene har svirret fra Nordjylland om at DALI er i gang med å lage en trådløs, aktiv høyttaler med high-end-ambisjoner. Vi har sett den litt her og der på messer, men så langt er alle forsøk på å se og høre den i virkeligheten blitt besvart med et «snart!»

Men på onsdag kom endelig muligheten til å sette kursen mot Nørager for å sjekke ut DALI Callisto, som nyheten har blitt døpt.

Sound Hub er inngangs- og kontrollmodulet til det trådløse systemet. Foto: DALI

 

Det er snakk om en fult aktiv høyttaler med en separat 250 W forsterker til hovedelement- og diskantseksjonen. Det brukes et passivt delefilter i DALIs hybriddiskant.

Høyttalerne er trådløse, bortsett fra strømkabelen. Men den trådløse forbindelsen er mellom høyttalerne og en sentral «Sound Hub,» som fungerer som et knutepunkt for inngangene. Fremfor å benytte WISA, som f. eks. B&O og System Audio bruker, har DALI valgt å utvikle sin egen trådløse standard.

«Vi ønsket et system som er sikret for framtiden og kan utbygges i mange år fremover – og det har vi fått,» sier Lars Worre, direktør for DALI.

Forbindelseshub’en er utstyrt med en rekke innganger: 2 x analaog, 2 x digital koaksial, toslink og selvfølgelig trådløst via Bluetooth. Sistnevnte støtter den nye Apt-X HD standarden. Streaming er også mulig ved hjelp av en BluOS-utvidelsesmodul. Og på baksiden av Soundhub’en er det en ekspansjonsport for senere utvidelser – for eksempel i form av ekstra innganger.

Den aktive Callisto-familien består foreløpig av kompaktmodellen 2 C og gulvmodellen 6 C. Foto: DALI

 

Callisto kommer nå i to utgaver, en kompaktmodell: Callisto 2 C med 6,5″ hovedelement/mellomtone og DALIs hybriddiskant, og en gulvmodell: Callisto 6 C med et ekstra 6,5″ hovedelement. Prisen blir henholdsvis 31.994 kr og 39.994 kr, inkl. Sound Hub.

Vi hørte gulvmodellen Callisto 6 C på fabrikken og det låt veldig lovende. Og vi fikk et sett av den kompakte 2 C med i bagasjen til testing.

Direktør Lars Worre viser oss rundt på DALI-fabrikken. I bakgrunnen kjører samlebåndet med robotutskårne og -limte kabinetter forbi.  Foto: John Alex Hvidlykke, L&B.
Les videre
Exit mobile version