Yamaha får AirPlay

Yamahas nye linje surroundreceivere får nå AirPlay-støtte. Fra og med RX-V473.

Når Yamaha lanserer sin nye linje surroundreceivere er det AirPlay som er den store nyheten. Rimeligste modell med dette er RX-V473, til veiledende utsalgspris 3.290 kroner.

Når en AirPlay-kompatibel avspiller er tilkoblet nettverket, altså en Apple-håndholdt eller PC/Mac med iTunes, kommer det velkjente AirPlay-symbolet opp på avspilleren. Klikk på denne, og velg deretter Yamaha-receiveren, og lyden strømmer gjennom surroundanlegget i løpet av et par sekunder.

Skjermmeny
Fra bærbare spillere funker AirPlay med både Wimp og Spotify, og på receivermodellene med skjermmeny (GUI) får man opp albuminformasjon og artwork også fra Spotify. Hva som blir den rimeligste modellen med skjermmeny vet vi ennå ikke, men det blir ingen av receiverne opp til RX-V573. Det kan være grunn til å tro at RX-V673 får dette.

4K-støtte
Nytt for årets receivere er også støtte for 4K-oppløsning (3840 x 2160 piksler), som er morgendagens HD-format. Enda skarpere bilder enn dagens HD, og ergo enda større krav til utstyret. Modellene opp til og med RX-V573 slipper et 4K-signal upåvirket igjennom (4K passthrough), mens RX-V673 og oppover kan skalere all video med lavere oppløsning opp til 4K (4K oppskalering).

De første receiverne som slippes er:
RX-V373 2.490 kr (tilgjengelig nå)
RX-V473 3.290 kr (9. mai)
RX-V573 4.290 kr (slutten av mai)

yamaha.no

Les videre
Exit mobile version