P610: Ny THX-høyttaler fra Procella

Svenske Procella slipper ny fullfrekvens fronthøyttaler til bruk i kresne hjemmekinoer.

Årvåkne lesere har kanskje fått med seg at Lyd & Bilde har bestilt et sett med P6 surroundhøyttalere til kinoen vår, etter at vi bokstavelig talt ble blåst overende av ytelsen fra et 5.1 sett med P6 og subwooferen P15. Nå lanserer Procella en enda kraftigere treveis utgave til bruk i større kinorom.

For å oppnå et bredere frekvensområde og enda høyere lydtrykk, bruker P610 en ekstra 10 tommers bassmodul i tillegg til toppdelen, som er identisk med P6 og bruker en 1” diskant i hornladning og en 6,5” mellomtone.

Basselementet er det samme som brukes i den aktive subwooferen P10, men her er det satt til å gjengi bass fra rundt 40Hz og oppover. Du trenger altså fortsatt en eller flere subwoofere for å gjengi dypbassen, men fordelen med P610 er at den tåler å bruke en lavere delefrekvens enn de 80Hz som THX spesifiserer, og fortsatt klarer THX-kravene til lydtrykk (105dB kontinuerlig i lytteposisjon).

P610 er beregnet for bruk sammen med Procellas nye DA-1400 som er en 4-kanals rackmonterbar effektforsterker med innebygd elektronisk delefilter DSP lydkorreksjon. Høyttalerne kan da bi-ampes med dedikerte forsterkerkanaler for topp og bunn. Takket være en dybde på bare 15 cm er P610 ideell for veggplassering bak et akustisk transparent lerrett.

Pris: 28.000 kr per stk

www.procella-audio.com

Les videre
Exit mobile version