Ny HDR-projektor fra Sony

(Foto: Produsenten)

Sony Professional har nærmest hatt monopol på ekte 4K-projektorer de siste årene, og deres VWxxx-modeller leverer noe av den råeste bildekvaliteten vi har sett på et hjemmekinolerret. Nå er det duket for noen oppdateringer.

Nykommeren VPL-VW550ES erstatter VPL-VW520ES, og det kan se ut som Sony har søkt å forbedre noen av ankepunktene vi hadde da vi testet forgjengeren tidligere i år.

VW550 lover (ikke uventet) enda bedre bildekvalitet enn forgjengeren. Lysstyrken er på 1 800 lumens, med et oppgitt dynamisk kontrastforhold på 350 000:1. Sony-projektoren har også fått noen forbedringer på input-siden, med utvidet støtte for HDR. Begge HDMI-inngangene er nå fullt HDMI 2.0/HDCP 2.2 kompatible, med full støtte for 4K-oppløsning (4K 24P/60p).

3D støttes også via innebygd RF 3D-sender.

I tillegg vil Sonys nye hjemmekinoprojektor bli kompatibel med Hybrid Log-Gamma (HLG) via en firmwareoppdatering. HLG er en ny HDR-teknikk utviklet av BBC og NHK, som er planlagt å brukes til fremtidens kringkasting og brukergenerert innhold. Sony lover dermed at VPL-VW550E skal være godt rustet for fremtiden.

VPL-VW550ES er tilgjengelig i Europa i løpet av oktober 2016 – nøyaktig pris foreløpig ukjent.

Les videre
Exit mobile version