Kinesisk selskap kjøper 13% av Bang & Olufsen

Er dette startskuddet for overtakelse?

(Foto: Produsenten)

Kinesiske Sparkle Roll Group kjøpte torsdag en betydelig aksjepost i Bang & Olufsen. Hele 13,1 prosent av det danske selskapet gikk til en aksjekurs på 85 kroner, mer enn hva aksjekursen har vært de siste fem årene. Det førte til at aksjekursen i gårsdagens handel steg fra 69 til 75 kroner. I skrivende øyeblikk står aksjen i 80 kroner.

Fra før hadde Sparkle Roll 5,6 prosent av selskapet, og sitter nå på hele 18,7 prosent. Aksjeprisen på 85 kroner sender et klart signal til andre potensielle investorer, om hva Sparkle Roll mener selskapet er verdt. Dermed er det lite sannsynlig at andre er villige til å betale mer. Det mener Morten Imsgard, senioranalytiker i Sydbank:

– Qi Jianhong (hovedaksjonær i Sparkle Roll, red. anm.) har tatt stikk ved å kjøpe en stor aksjepost. Dermed sender han også et signal til de øvrige investorer om hva han mener Bang & Olufsen skal koste, sier Imsgard til finans.dk.

Det spekuleres nå i om dette er begynnelsen på en total overtakelse. Men B&O-formann Ole Andersen sier til finans.dk:

– Hadde det vært et konkret tilbud, hadde markedet kjent til det.

Det vi vet, er at Bang & Olufsen har slitt økonomisk i lang tid, og har siden januar i fjor jobbet med å få solgt selskapet til nye eiere.

I 2014 ble bilstereoavdelingen solgt til amerikanske Harman, og nå kan det se ut som at resten av selskapet er i ferd med å bli kinesisk.

Kilder:
finans.dk 1
finans.dk 2
borsen.dk
bloomberg.com

Les videre
Exit mobile version