nyhet

Her er Sonos Beam

Sonos Beam er den nye lydplanken fra Sonos. Den får blant annet stemmestyring, berøringskontroll, HDMI - og en ålreit pris!

(Foto: Produsenten)

Sonos har invitert Lyd & Bilde og en rekke andre medier til San Francisco for å overvære lanseringen av deres nye høyttaler. Vi kommer tilbake med våre inntrykk, men først – her er de viktigste detaljene:

Den amerikanske produsenten er blant markedslederne innen multiromshøyttalere. Deres lydplanker Playbar og Playbase er også blant de mest populære innen TV-lyd. Men nå er tiden moden for en oppgradering!

Sonos Beam er den nyeste lydplanken i Sonos-sortimentet. Det dreier seg om en lydplanke av det mer kompakte slaget: 65 centimeter lang, laget for å passe til både store og små TV-er. Den kan settes på en TV-benk eller henges på veggen.

Blant de mest etterlengtede nyhetene på Beam-planken finner vi en egen HDMI-inngang med ARC (Audio Return Channel). Dermed blir det mye lettere å hente ut høykvalitets lydsignaler og surroundlyd direkte fra TV-en enn før. Velkjente Sonos-finesser som Trueplay kalibrering og dialogforbedring er også på plass.

Sonos Beam: klar for stemmestyring

Sonos Beam er også klargjort for stemmestyring, og kommer med hele 5 mikrofoner innebygd. Den vil støtte flere ulike stemmestyringstjenester etter hvert som disse lanseres i Norden. Dermed kan Beam-høyttaleren fungere som senter i et smartere hjem, med mulighet for å fjernstyre alt som kan styres via nettverk – det være seg belysning, inneklima, dørlåser/sikkerhet og mye annet.

For å sikre at lyden som kommer UT også holder høy kvalitet bruker Beam fire elliptiske fulltone-elementer kombinert med tre passive elementer for å gi ekstra futt til TV-lyden. Den kan benyttes frittstående eller som del av et større Sonos-system. Surroundlyden kan utvides med ekstra Sonos One bakhøyttalere, og vil du ha ekstra dypbass er Sonos Sub et naturlig valg.

Selv om Sonos har holdt tett om Beam-høyttaleren i lengre tid, er den ikke langt unna lansering. Høyttaleren kan bestilles fra 17. juli, og får en prislapp på 3.999 kroner.

 

Les videre
Exit mobile version