Dolby Atmos-prosessor fra Steinway Lyngdorf

Multikanalslyd til hjemmekinoer i den virkelig dyre enden av skalaen fra danske Lyngdorf.

Nå kan også high-end-hjemmekinoen få lyd fra oven. Steinway Lyngdorf er, som det fremgår av navnet, et samarbeid mellom danske Lyngdorf Audio og pianoprodusenten Steinway & Sons. De har nå laget en surroundprosessor, som kan håndtere tredimensjonal lyd kodet med multikanalssystemet Dolby Atmos.

Steinway Lyngdorf P1 kan dessuten håndtere Auro-3D, som er et konkurrende 3D-lydformat. Som man kan forvente i prisklassen, er det støtte for 4K Ultra HD-video og 3D. Da utvalget av ekte 4K-video mildt sagt er begrenset fremdeles, er det innebygd 4K-oppskalering av videokilder med lavere oppløsning.

Det er støtte for 16 lydkanaler i P1-prosessoren, som angivelig kan plasseres fritt rundt i lytterommet. Dolby Atmos-systemet jobber med opptil 256 lyd- og effektkanaler, som prosessoren deretter fordeler mellem de fysiske lydkanalene i anlegget. Foruten å øke totalantallet kanaler utmerker Dolby Atmos seg ved å tilføye høydeinformasjon, som avspilles via takplasserte høyttalere.

Før de mange kanalene slippes løs gjennom like mange Steinway Lyngdorf-digitalforsterkere, skal ulyder fra lytterummet imidlertid rettes opp. Til det formålet har prosessoren innebygd RoomPerfect romkorreksjon, som pleier å være særdeles effektiv.

Prisen vil først bli offentliggjort rundt lanseringen i begynnelsen av 2015. Men vi regner med at den blir høy.

Fakta:

Innganger:

Utganger:

Les videre
Exit mobile version