Denon i 100

Denon feirer 100 år med en rekke glinsende sorte jubileumsprodukter. Her er det noe for en hver smak, enten man er opptatt av to eller flere kanaler.

Feller for jubileumsproduktene, er den sorte pianolakken på fronten, en logo som forteller at dette er spesielle Denon-produkter, og ikke minst bedre komponenter, fancy emballasje og en bok om Denons 100 år i bransjen.
Denon har ikke nøyd seg med ett, men sju jubileumsprodukter. Fra pickup til surroundreceiver. På bildet øverst sitter Blu-ray-spilleren BDP-A100, som for eksempel er basert på BDP4010. Men med jubileumsdesignet de alle har til felles, bedre kontakter og solide føtter i støpejern. Det følger også med en jubileumsbok.
Receiveren AVR-A100 er basert på AVR4311, en helt ny 9.2 kanals receiver med 140w effekt per kanal. Også den med samme endringer som BDP-A100.
Disse to koster 19.998 kroner stykkert. Det gjør også tokanalsforsterkeren PMA-A100 og CD-spilleren DCD-A100.

Forsterkeren er basert på den meget vellydende PMA-2010AE som vi testet sammen med CD-spilleren DDC-2010AE i augustutgaven som er i kioskhyllene nå. Begge har fått bedre kondensatorer for enda bedre lyd, og CD-spilleren har fått et oppgradert drivverk.

Bortsett fra en billig platespiller i plastikk, har Denons legendariske og solid grammofoner vært borte fra markedet i mange år. Men med Denon DP-A100 er de tilbake med en skikkelig solid affære. Selvsagt i lekker pianolakk og klassisk Denon-design.

Spilleren har et direktedrevet og kvartsstyrt drivverk, aluminiumstallerken og en 9,6-tommers (244mm) s-formet tonearm, som man kan montere jubileumspickupen DL-A100 på. Spilleren koster 19.998 kroner, mens pickupen (MC) koster 3.998.

Et Denon-jubileum uten hodetelefoner ville virket rart. Få japanske produsenter har nytt så stor respekt for sine dynamiske hodetelefoner, og AH-A100 har også hentet det beste fra AH-D2000 og AH-D5000, og kombinert membranteknologi med 50mm menbraner, og øreklokkene i mahogni med en helt ny bøyle.
Hodetelefonene til 3.998 kommer som alle jubileumsproduktene i november, men i et begrenset antall.
Uansett skal vi nok få testet det meste av disse, så følg med.
Hi-Fi Klubben

Les videre
Exit mobile version