De beste lydplankene

De to siste årene har vi testet over 50 lydplanker og -sokler. Her er de beste 14 som fortsatt kan kjøpes.

Om du søker bedre lyd fra TV-en, men ikke ønsker løse høyttalere og elektronikk som tar plass – og som kan være knotete å koble til – så kan en lydplanke eller en lydsokkel være løsningen. Forskjellen mellom de to er at en lydplanke er lang og tynn, optimal for å montere på vegg, mens en sokkel er dypere og bedre egnet for å sette en bordplassert TV oppå.

Siden 2013 har vi testet over 50 lydplanker og -sokler. Her er de beste av de som fortsatt er i handelen.

Lydplanker


Sonos Playbar
(les testen her)

Dette skrev vi:
”Dette er den mest naturlige lyden av noen av lydplankene, og Playbar har en fyldigere bass enn de andre uten subwoofer. Enda mer bass kan du få med subwooferen Sonos SUB. Du kan også få ekte surroundlyd med to Sonos Play:1 som bakhøyttalere. Mulighetene er mange. Men også alene funker Playbar fint.”
6 stjerner og SPESIELT ANBEFALT

 


Philips HTL9100
(les testen her)

Dette skrev vi:
” Avtakbare sidehøyttalere kan plasseres bak sofaen og gi ekte surround. Høyttalerne går på batteri, og er 100 prosent trådløse! Beholder du sidehøyttalerne på planken, har du mulighet for virtuell surroundlyd.(…) Med sidehøyttalerne plassert bak, er surroundlyden omringende. I tillegg blir dynamikken langt bedre. Sammenhengen i lydbildet er en helt annen – ingen av de andre lydplankene i testen er i nærheten av HTL9100. Dette er den du skal ha om du ser mye på film!”
6 stjerner og BEST I TEST

 


Samsung HW-H750/751
(les testen her)

Dette skrev vi:
”Musikk i stereo låter sammenhengende og fint. Oppløsningen i overtonene er ikke like god som med Canton-sokkelen, men Samsungs subwoofer har noen fordeler med musikk av det tyngre slaget. Lydplanken spiller ganske så høyt, ikke så langt fra Klipsch. Alt i alt en meget god lydplanke.”
5 stjerner og BEST I TEST

 


Dali Kubik One
(les testen her)

Dette skrev vi:
” Med kabinett av aluminium er Dali Kubik One tung og ganske massiv. Den er likevel elegant og lekker på sin måte, og spesielt i rødt eller hvitt er det ingen tvil om at dette er en interiørmessig spennende lydplanke.

Lyden er mye kraftigere enn Geneva Cinema og Libratone Diva, samtidig som Dali låter mer nøytralt i bassen og mellomtonen.”
5 stjerner og SPESIELT ANBEFALT

 


Klipsch R-10B
(les testen her)

Dette skrev vi:
” Det er en helt annen rytmikk i Klipsch på musikk i stereo, enn de øvrige lydplankene. Mellomtonen er stor, som gjør at sangstemmer får bra brystklang. Gitarklangen er fyldig, det mangler bare litt tonestruktur fra kassa. Men den kraftige lyden gjør denne den mest underholdende lydplanken til musikk.”
5 stjerner

 


Denon DHT-S514
(les testen her)

Dette skrev vi:
«Det er med film i skuffen at Denon drar ifra. Planken gir et bedre inntrykk av surroundlyd enn Klipsch, med et mer naturtro og faseriktig lydbilde. Dialogene er klare med luftige og fine overtoner. De har ikke samme fylde som Klipsch, men totalt sett liker vi Denon bedre på film. Denon har lydplanken som gir mest for pengene.»
5 stjerner og BEST I TEST

 

Yamaha YSP-5600 (les testen her)

Dette skrev vi:
” Yamaha YSP-5600 er en kanonbra lydplanke. Aller best er den på film, hvor den briljerer med sitt store lydbilde, som nesten gir følelsen av å ha et fullt surroundsystem med både bakhøyttalere og takhøyttalere. Det er god lyd på dialoger, og filmmusikk har både kraft og dynamikk. (…)Det forutsetter riktignok at du kjøper en subwoofer, da bass nærmest er fraværende på egenhånd. NS-SW300 er en god match.”
6 stjerner og BEST I TEST

 

Lydsokler


Onkyo LS-T10
(les testen her)

Dette skrev vi:
”Totalt sett er Onkyo LS-T10 den beste lydsokkelen vi har hørt så langt til under 5.000 kroner.”
5 stjerner og SPESIELT ANBEFALT

 

 

 


LG LAB540
(les testen her)

Dette skrev vi:
“LG LAB540 er noe så spesielt som en lydsokkel med separat, trådløs subwoofer og innebygd Blu-ray-spiller. Her er også trådløs og kablet nettverksfunksjonalitet med strømming fra en nettverkstilkoblet PC eller harddisk. Har du TV fra LG, kan du bruke Bluetooth med optimal lyd-mot-bilde synkronisering.) (…) ” Trådløs subwoofer gir dypere bass enn testens andre sokler. Filmlyden gjengis mye høyere enn den billigere LAP340N. Filmer gjengis med langt bedre grep om lydeffektene, samtidig som sokkelen i ”Cinema” lydmodus simulerer surroundlyd, hvor bakkanalene tilsynelatende kommer opp fra bak hodet.”
5 stjerner

 


Canton DM 50
(les testen her)

Dette skrev vi:
” Lydbildet er stort, og lydsokkelen kan spille høyt, størrelsen tatt i betraktning. Den går LGs rimeligste sokkel en høy gang, og har også mer guffe enn Sony. På maksimalt lydnivå blir Canton kortpustet, men dette er mye bedre enn vi på forhånd hadde ventet. Totalt sett den beste lydsokkelen i undertegnedes ører.”
5 stjerner og BEST I TEST

 

 


PSB Alpha VS21
(les testen her)

Dette skrev vi:
”Basseffektene på film låter stramt og fint, du trenger strengt tatt ingen ekstern subwoofer her. WideSound Plus lydmodus gir et stort lydbilde, og dialogene på film er store og fyldige. PSB knuser de fleste andre i testen på lydkvalitet.”
5 stjerner og SPESIELT ANBEFALT

 


Canton DM 75
(les testen her)

Dette skrev vi:
” Dialogene er fyldige og åpne på én gang. Sammenhengen er bedre enn med noen av de andre i testen. Canton DM 75 er førstevalget, om du ikke absolutt må ha HDMI-inngang.”
6 stjerner og BEST I TEST

 

Focal Dimension Sound Bar + Sub (les testen her)

Dette skrev vi:
” Focal Dimension er et klart bra valg, med meget god lyd på film. Og til denne prisen er den det beste kjøpet i denne testen.”
5 stjerner og BESTE KJØP

 

Canton DM 90.3 (les testen her)

Dette skrev vi:
” Selv uten ekstern subwoofer er Canton DM 90.3 en heftig lydsokkel, som gjengir både musikk og film på en kraftfull og underholdende måte. Bassrytmene er heftige, og man får lyst til å danse. Dialogene på film er fyldige, og lydeffektene og filmmusikk er overraskende kraftig gjengitt.”
5 stjerner og SPESIELT ANBEFALT

Les videre
Exit mobile version