Tung forsterker til pickupen

Godbiter til vinylelskere fra Luxman.

(Foto: Produsenten)

Ettersom de analoge LP-platene kommer tilbake ser vi stadig flere forsterkere som er «født» med inngang til platespiller (phono-inngang). Men skal det låte ordentlig bra, altså i high-end klassen – så trengs det litt ekstra for å fram de siste magiske detaljene.

Som på andre Luxman-apparater er fronten dekortert med et par VU-metere.

EQ-500 er Luxmans variant av en Phono-forsterker i den tyngste enden. Både i form av pris og funksjoner. Den har intet mindre enn tre innganger, slik at man koble til tre platespillere eller tonearmer samtidig. På fronten er det blant annet mulig å justere forsterkning, kapasitet og inngangsimpedans. Og funksjonen «Articulator» sender et sinussweep tilbake til inngangen for å fjerne restmagnetismen i pickupen og de tilkoblede kablene. Det er både balanserte og ubalanserte utganger.

Foto: Luxman

En phono inngang kan bygges med få komponenter, men Luxman har på ingen måte valgt den enkleste konstruksjonen. EQ-500 bruker rør til signalforsterkning (4 x ECC83/12AX7 og 2 x ECC82/12AU7 dual-triode). Kondensatorene er M-Cap, og audiotransformaterene er spesiallaget med korn av permalloy.

Men så var det prisen: Luxman EQ-500 koster 65.000kr

Stereofil

Les videre
Exit mobile version