Nyhet

Transistorradio med remix

Teenage Engineerings tolkning av den bærbare radioen kan spole i sendingene og remixe fortid og nåtid

Når de svenske nerdene hos Teenage Engineering kaster seg over et eller annet, gjør de det alltid på sin helt egen måte. Enten de bygger synthesizere med banebrytende betjening, gjenskaper legendariske Carlssonhøyttalere eller lager Bluetoothhøyttalere for Ikea.

Nå har de gitt den klassiske bærbare transistorradioen en designmessig remiks. Resultatet har blitt en sort monolitt, som de kaller OB-4 Magic Radio. Det magiske elementet ligger i at radioen husker alt som blir spilt på den. Man kan altså spole tilbake og remikse det man har hørt. Hvordan det fungerer i praksis, er det ikke mulig å tolke ut fra den stilbevisste pressemeldingen, men vi innrømmer at vi ble ganske nysgjerrige.

OB-4 er svenske Teenage Engineerings bud på en remikset bærbar radio. (Foto: Teenage Engineering)

Et annet stykke hverdagsmagi er at knappene for lydstyrke og spolefunksjonen er motoriserte, så de beveger seg hvis man velger å styre radioen fra en Bluetoothenhet.

OB-4 kan spille av musikk fra FM, Bluetooth og linjeinngang (ingen DAB), og så er det også en «disk mode,» som er reservert for senere «eksperimentelle funksjoner,  utviklet i et offentlig forskningsrom.» Blant funksjonene som er tilgjengelige allerede nå, finner man en metronom, en ambient-funksjon, som lager et lydspor av biter av radiosendinger og en buddabox-modus som kan resitere 30 forskjellige buddhistiske bønner!

Det hele høres veldig mystisk ut, men Teenage Engineering har så langt faktisk vært i stand til å levere interessante og brukbare produkter bak alt hokus pokus.

Prisen blir EUR 599 (ca. 6.500 kroner). En bæretaske og bærereim i lær kan kjøpes som tilbehør for (obs!) EUR 400.

Teenage Engineering

Les videre
Exit mobile version