Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sound Society 2020 messebilder – del 2

Det var hi-fi man kunne ønske seg. Og så var det anlegg som man kunne drømme om. Her kommer de ordentlig dyre sakene!

Skrevet av / 04.03.20 - 13:07
Sound Society 2020 messebilder – del 2

Vi skriver om masser av utstyr som gir deg ganske god lyd i hjemmet for en rimelig penge. Men hva er morsomst: En Maserati eller en Volkswagen? 

Selv om hi-fi i tungvekterklassen kun er realistisk for veldig få av oss, trakk de mest ekslusive anleggene fulle hus i hotelsuitene på helgens Sound Society-utstilling i Aarhus. For det er jo fint å få justert sitt referansepunkt ved å lytte til utstyr i eksepsjonell klasse. Også er det jo ikke helt umulig at man en gang vinner i lotto…
Et par ganger på rad.

Hos Sallingboe Audio ble det både spilt på de massive Borg-sarkofagene fra Fink og de bittesmå Boenicke W5. Rørelektronikken var fra sør-koreanske Allnic.
Gryphons apparater er så skulpturelle, at de godt kunne vært utstilt på et kunstmuseum. Audiophile tok det helt ut.
YG Acoustics høyttalere og rørelektronikk fra VTL. Stilig – men også et diskret lite anlegg med en prislapp på over en million kroner.
Utstillingens tyngste og dyreste anlegg – rundt 7 millioner norske kroner – hadde blitt bært helt opp til brudesuiten på femte sal. Det var Raidho-utbruddene Ansuz, Aavik og Børresen som sto bak.
I Audio Note-rommet ble det spilt både live og reprodusert musikk. Meishu Phono 300B Tonmeister Silver Signature hadde messens lengste navn og laveste effekt: 8 W single-ended på rør.
Den danske pickup-stjerneprodusenten Ortofon var også debutant på utstillingen – og de må ha følt seg velkomne. Ortofon-rummet var et av de mest populære.
Bülow Steensen viste blant annet Revel-høyttalere med berylliumsdiskanter og supertung elektronikk fra Mark Levinson.

 

Bang & Olufsen pleier vanligvis ikke å delta på skandinaviske hi-fi-utstillinger, men de hadde gjort et unntak. Og de hadde tatt med tunge saker. I et rom ble det spilt på Beolab 50 og Beovision Harmony, mens Beolab 90 trakk til seg mange i suiten ved siden av.
Ole Klifoth fra Audiovector demonstrerte sine egne høyttalere, drevet av elektronikk fra Primare.
Technics er tilbake i hi-fi, og de dekker hele kjeden – fra platespiller til høyttalere.
Scan Speak er kjent for sine gode høyttalerenheter, men de er vanligvis ikke å se på utstillinger. Men også de hadde valgt å vise flagget i Aarhus. De stilte opp med en konstruksjon av selvbyggerguruen Troels Gravesen.
Ole Witthøft fra System Audio demonstrerte sine Legend 40-høyttalere, som kan opgraderes fra passiv til aktiv. Den aktive låt definitivt best, selv om totalprisen på et sett var halve av prisen på et anlegg med den passive versjonen pluss DAC og forsterker.
Hos Audiocompagniet ble det spilt på Elac og Copland.

 

Hos Hi-Fi Klubben ble det spilt på den nye Dali Rubicon 6C, som er en aktiv utgave av selskapets «rett-under-high-end-serie».
Tape Connection hadde meg seg fargerik high-end-elektronikk fra engelske Chord. Dave på bildet er ikke en spillkonsoll, men en forforsterker/DAC i den tunge enden.
Jerns høyttalere er eksemplarisk resonansdøde, men bassevnen er naturligvis begrenset. På utstillingen viste de en original løsning: Man monteren en jernstang på vegghøyttaleren W8000 og bruker den som stativ og assistanse i de laveste frekvensene.  Det kommer en treveisutgave senere på året.

 

Hodetelefoner fra Hifiman og rørelektronikk fra Viva. Stilig – og kostbart.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top