Nyhet

Reloop Hi-Fi TURN X spiller 78-plater

Med den nye Hi-Fi TURN X fra Reloop får audiofile et direktedrevet alternativ i premium-klassen.

244366 Reloop Turn X

Mens de fleste platespillere er remdrevne, satser tyske Reloop – i likhet med Technics – på direktedrift. De skal gi bedre rotasjonstabilitet og et høyere dreiemoment sørger for mindre variasjoner i hastighet. Med moderne motorer og kvartsdrift, unngår man cogging (små vibrasjoner fra drivverket) og oppnår fullstendig kontroll over stabiliteten.

Hi-Fi TURN X fra Reloop, har både direktedrift, og et oppgradert chassis med en enda bedre tonearm enn den vi kjenner fra Hi-Fi TURN 5.

Foto Reloop

Reloop har investert i nye maskiner som brukes til å lage dele armen er bygget opp av. Det har gjort dem i stand til å lage en enda mer presis arm med bedre oppheng og lager med bedre toleranser. Armen leveres med en Ortofon 2M Blue MM-pickup, og den har høydejustering slik at man kan stille korrekt VTA – sporingsvinkel på nålearmen.

2M Blue MM-pickup. Foto Reloop

Sammenlignet med TURN 5, er det ikke bare arm og drivverk som er betydelig oppgradert. Chassiset er tyngre og mer massivt for bedre demping, og med den tykke tallerkenen montert tipper vekten åtte kilo.

Spilleren har elektronisk hastighetsskifter også med 78-hastighet, som er sjelden man ser på nye platespillere. Med mulighet for 78, kan samlere endelig spille sine aller eldste grammofonplater.

Bare husk at da anbefales det at man har en pickup som egner seg for så stor hastighet. Siden armen har et avtakbart pickuphus med SME-fatning, kan man kjapt bytte pickup på spilleren når man skal spille 78-plater.

Foto Reloop

Reloop HiFi TURN X er på vei til butikkene, og prisen for komplett spiller er 15.995 kroner.

<
>
Foto Reloop

 

Les videre
Exit mobile version