Rå monsterforsterker fra Naim

Med en vekt på 260 kg, fyller den 746 watt kraftige Naim-forsterkeren både stuen og høyttalerne

Sånt er ikke billig. Naims nye referanseforsterker, Statement, som består av forforforsterkeren NAC S1 og tilhørende NAP S1 effektforsterker, koster deg 1,35 millioner kroner. Men så sier de selv at dette er det beste de kan lage. Med vår tester av andre Naim-forsterkeren i minne, er det nesten så vi fryser på ryggen av forventning.

For dette må bli helrått.

De tre modulene som utgjør Statement-settet, er 94 cm høyt og skal være i stand til å drive hva det skal være av høyttalere.

Naim har tatt den helt ut når de har konstruert Statement. For eksempel er kretskortet hvor inngangene sitter, montert på en fjæret kobberplate og innkaplset for skjerming mot mekanisk og elektronisk påvirkning.

Forsterkeren bruker Naims patenterte DR Power Supply og den analoge volumkontrollen med DVC – Dual Volume Control, justeres i trinn med 100 unike motstander for hvert nivå. Når valgt lydvolum er nådd kobles volumpotmeteret ut av kretsen for å hente mest mulig ut av lydkvaliteten.

Effekforsterkerne – en for hver kanal, har en massiv 4000VA ringkjernetransformator som er montert slik at eventuelle vibrasjoner ledes ut av chassiset gjennom bunnplate og bunnpigger.

Forsterkeren leverer ubeskjedne 746 watt i 8ohm, 1450 watt i 4 ohm og 9 kilowatt i 1 ohms belastning!

Statement er i salg fra juli i år, så det er bare å begynne å spare.

Les videre
Exit mobile version