Produser dine egne vinylplater hjemme

Bli plateprodusent, og skjær dine egne vinylplater hjemme på skrivebordet. Desktop Record Cutter kan bli det analoge svaret på CD-brenneren.

Vinylplaten har de siste årene opplevet en forbløffende renessanse. Fra å ha vært så godt som utdødd, selger de sorte analoge platene i antall som ikke har vært sett siden 1990-årene. Så mange, at alle verdens platefabrikker jobber på overtid for å følge med etterspørslen.

Så hvorfor ikke begynne for seg selv? DRC (Desktop Record Cutter) er et australsk Kickstarter-prosjekt, som vil gjøre det mulig å fremstille sine egne LP-plater hjemme på skrivebordet. Hvis det lykkes, er målet å utvikle en kompakt og transportabel plateskjæremaskin. Plater fra maskinen kan avspilles direkte på en platespiller. De kan imidlertid ikke brukes som grunnlag for å forme til masseproduksjon, da DRC ikke kan skjære i aluminium, men kun i vinyl.

Ideen har blitt godt mottatt hos investorene. Selv om det fremdeles er 19 dager igjen av finansieringsperioden, er målet på 10.000 australske dollar (ca. 60.000 kr) allerede nådd – faktisk tredoblet.

Selv om det ser spennende ut, er det imidlertid et stykke igjen på veien, før hjemmeproduserte LP-er blir allemannseie. Det er nemlig i første omgang snakk om investeringer i utvikling av prototypen, så de fleste av de foreløpig 57 innskytere får kun klistremerker og rosende omtale. For 85 AU$ (ca 500 kroner) kan man imidlertid få fremstilt en 15-minuters EP med sine egne låter.

For den som virkelig vil slå et slag for den gode saken, var det inntil nylig en mulighet for en særpris på 6.750-7.000 AU$ (41.000-42.000 kroner) bli eier av de aller første DRC-maskiner, når de settes i produksjon i april 2015. De er imidlertid utsolgt, alle fem. Normalprisen på den ferdige modellen ventes å bli rundt 50.000 kroner. Det er helt klart mye penger, men de første CD-brennerne kostet på den andre siden også over 50.000 kroner stykket.

Med i prisen følger en støtsikker vanntett transportkoffert fra Pelican Case, som også fungerer som emballasje under forsendelsen. Skjæremaskinen er konstrueret til å passe i kofferten. For hvorfor finne opp hjulet to ganger?

Machina Pro

 

 

Les videre
Exit mobile version