Oppsigelser i B&O koster 125 jobben

Kriserammede B&O svinger sparekniven, og sier opp 125 ansatte.

Følg Lyd & Bilde på Twitter  og Instagram Instagram

Det danske prestisjemerket B&O lager gode produkter. Det har tester ofte vist. Men overskuddet står det dårlig til med. Derfor skal det nå skjæres 100 millioner kroner av omkostningene for å bringe firmaet på rett kjøl. Og det skal skje der hvor det gjør aller vondes, nemlig på ansattesiden og på B&Os kjerneområde – AV-forretningen. Altså TV, hi-fi og høyttalere.

«Det er ikke nok at lage noen av verdens beste produkter. Man skal også kunne tjene penger på dem,» sier B&O’s toppsjef Tue Mantoni. «Vi har økt omsetningen, men vi mangler fremdeles å få svarte tall på bunnlinjen.»

B&O skriver i en børsmelding, at det skal skjæres 125 fulltidsstillinger, herav de fleste i AV-avdelingen. Oppsigelsene vil imidlertid i seg selv utløse ytterligere utgifter på 15-30 millioner kroner i siste kvartal av regnskapsåret 2014/15.

B&O har netopp offentliggjort de foreløpige tallene for tredje kvartal av regnskapsåret, som viser en stigning i omsetning på 19 prosent, til 800 millioner danske kroner. Det lover bra. I forrige kvartal var omsetningsveksten nemlig på bare to prosent.

Etter flere år med underskudd har B&O nå offisielt vært til salgs siden januar. Investeringsbanken Carnegie har siden da lett etter en partner til oppkjøp eller samarbeid, men inntil videre uten resultat.

B&O har i dag rundt 2.300 ansatte.

Les videre
Exit mobile version