Nyhet

Leveres med unik Nagaoka pickup

Feirer 55 år med påkostet high-end platespiller

I anledning 55 år med Technics, slippes en ny jubileumsmodell av den ikoniske platespilleren, kalt SL-1210GAE.

Den ser ut som en sort utgave av SL-1200G, men har faktisk fått noen oppgraderinger siden vi testet spilleren.

SL-1210GAE blir bare produsert i 1000 eksemplarer, og leveres med en unik Nagaoka MM-pickup – JT-1210 – med 3,0 mV utgangspenning og nålearm i Boron, montert i et avtakbart pickuphus i magnesium.

Det er forøvrig den første Nagaoka MM-pickupen som snart kommer i en ubegrenset serie, med samme design.

SL-1210GAE har som ventet pitch kontroll, elektronisk hastighetskontroll, høydejustering av armen, og et nedfellbart LED-lys.

Den har også fått et eget emblem med gravert serienummer, og under den 10 mm tykke børstede aluminiumsplaten, har Technics oppgradert chassiset i fire lag, med støpt aluminium, en industri BMC kompositt og ny gummidemping i bunnen, for bedre resonanskontroll.

Technics platespillere siden 1972

Aluminiumstallerken har en skrudd topplate i messing, dempet med et spesielt gummimateriale, og en ny motor med spolekjernene flyttet i ytterkant, styrt av en hybrid enkoder som stabiliserer rotasjonen ved å sende inn en korrigert spenning hvis det oppdages selv minimale avvik.

Totalvekten på spilleren er 18 kg.

Tversnitt av den nye elektromotoren, med den hybride enkoderen i bunnen.

Tonearmen med avtakbart pickuphus og høydejustering, har et armrør i magnesium gir bedre demping enn aluminium, særlig i mellomtonen, ifølge Technics.


Jubileumsmodellen Technics SL-1210 GAE, er priset til 4500 Euro inkludert pickup, og er tilgjengelig i løpet av juni 2020. Kun 700 eksemplarer kommer til Europa.

Dempingen i de fire justerbare føttene på spilleren, hjelper på resonanskontrollen.
Les videre
Exit mobile version