Effektforsterker og DAC fra NuPrime

NuPrime utvider sortimentet med en ren effektforsterker og en matchende DAC/forforsterker.

(Foto: Produsenten)

Hvis du ikke designen på enhetene fra NuPrime var minimalistisk nok for deg, vil du finne roen når du ser den nyeste forsterkeren fra den amerikanske produsenten. På STA-9 er antallet synlige kontroller og knapper nemlig skåret ned fra ekstremt få til absolutt ingenting.

NuPrime STA-9 er en 2 X 120W Klasse D stereoforsterker, som kan brokobles til en 290 W monoblokk. Lyden skal angivelig minne om den fra en rørforsterker, men uten rørenes ulemper og begrensninger.

Effektforsterkeren STA-9 er dårlig nytt for de som liker mange knapper. Foto: NuPrime

På den tekniske siden er STA-9, som den integrerte IDA 8, bygd over en høyimpedans single-ended klasse A-forforsterker og et Klasse D-effekttrinn med en svitsjefrekvens på 550 kHz. Strømforsyningen er av den «gammeldags» lineære typen, med en høyeffektiv ringkjernetransformator. Det skal gi mindre høyfrekvent støy og bedre ytelse i bassen. Signalveien er uten overføringskondensatorer.

DAC med analog forforsterker
En annen nyhet er DAC-9, som foruten digitalkonvertering også kan fungere som forforsterker i anlegget, og bare trenger å kombineres med en effektforsterker eller et par aktive høyttalere.

DAC-9: En DAC med forforsterker (eller en forforsterker med DAC). Foto: NuPrime

Volumreguleringen skjer via et nettverk av tynnfilmsmotstander, som betyr at det aldri er mer enn én motstand i signalveien. Volumet kan justeres individuelt for hver lydkilde, så lydnivået matcher, når man har skiftet inngang. I likhet med IDA-8 og IDA-16 justeres volumet i 99 presise 0,5 dB-intervaller.

Hjertet i DAC-9 er en AK4490 EQ, som skal være blant de beste 32-bits DAC-ene i verden. Innen signalet når så langt, blir det imidlertid oppsamplet til MHz-området i NuPrimes SRC IC-chip før nedkonvertering til den ønskede samplingfrekvensen med ultra-lav jitter og forvrengning.

Fakta NuPrime STA-9

Fakta: NuPrime DAC-9

ljudtema.no

Les videre
Exit mobile version