B&O har kanskje funnet en kjøper

Selskapet er "i positiv dialog" med en mulig kjøper, som kan overta hele virksomheten eller deler av den.

(Foto: Produsenten)

Etter flere år med en bloddryppende bunnlinje har B&O kanskje funnet en partner, som kan hjelpe den 90-årige virksomheten videre.

B&O har i snart et år søkt etter en kjøper eller en investor med kapital til å føre firmaet videre. Og det har kanskje lyktes nå. I en børsmelding sier B&O at man er i dialog med en potensiell kjøper av selskapet.

«Den pågående dialogen vil muligvis føre til et kjøpstilbud på hele eller deler av den utstedte aksjekapitalen i Bang & Olufsen,» heter det i meldingen, som er utsendt av styreformann Ole G. Andersen.

Om dialogen fører til et salg, er det ennå for tidlig å si. Det har ikke kommet noe offisielt tilbud. Hvem som har vist sin interesse sies det heller ingenting om.

B&O feiret tidligere denne måneden sin 90-års fødselsdag med lanseringen av den imponerende og (halv)milliondyre Beolab 90-høyttaleren. Men selv om selskapet er i fronten teknologisk sett, er det desperat behov etter kapital. Det siste årsregnskapet viste at selskapet i gjennomsnitt har tapt rundt 2 millioner kroner om dagen. Kun et milliardsalg av bilstereo-avdelingen til Harman fikk vendt resultatet til et overskudd. B&O sparket i mars 125 medarbeidere i en sparerunde.

Kilde: Finans.dk

Les videre
Exit mobile version