Nyhet

Beosystem 72-23 kombinerer det klassiske og det nye

En renovert Beogram 4000c-platespiller og to Beolab 28-høyttalere er kjernen i anlegget.

Bang & Olufsens produkter kan med rette beskrives som tidløse. Og den nylig lanserte Beosystem 72-23 Nordic Dawn Limited Edition tar denne ideen helt ut.

Systemet forener 51 år med produkthistorie ved å kombinere en renovert Beogram 4000c platespiller fra begynnelsen av 1970-tallet med de nye Beolab 28-høyttalerne og digital strømming.

Med en innebygd Beosound Core er den trådløse tilkoblingen mellom høyttaler og platespiller i god orden, og systemet styres via en Beoremote Halo. Systemet er montert i et spesialbygd kabinett i bjørk som også fungerer til oppbevaring av vinylplater og trådløs lading av Beoremote Halo.

Les også Limited Edition platespiller fra Bang & Olufsen Har du sett en kulere platespiller? Ikke vi heller.

Bang & Olufsen skriver i pressemeldingen at «Beosystem 72-23 er inspirert av lyset fra en skandinavisk soloppgang. Den varme Honey, Ginger og Amber-tonen i utførelsen i aluminium matcher de nordiske bjørketrepanelene på den ikoniske platespilleren. Høyttalerne er også utført i varme toner med fronter i bjørketre og tekstiler fra Kvadrat.»

En annen måte å beskrive stilen på er steampunk. Noe som faller i god smak for undertegnede. Men så var det prislappen da…

Les også Rålekkert og svinedyrt fra Bang & Olufsen B&O-anlegg i begrenset antall.

Da Bang & Olufsen for et år siden lanserte Beosystem 72-22, ble vi litt ergerlige over at den bare var tilgjengelig i Nord-Amerika. Og sjefredaktør Lasse Svendsen etterlyste noe tilsvarende for det nordiske markedet – og gjerne litt billigere enn 45.000 dollar!

Bønnen har til dels blitt hørt, for Beosystem 72-23 Nordic Dawn Limited Edition er nettopp kommet i salg i Norden. Og utelukkende der. Men det er fortsatt ikke noe billigere enn fjorårets system. De 100 nummererte utgavene av anlegget går for 650.000 kroner stykket!

<
>
Det bygges kun 100 sett av Beosystem 72-23 Nordic Dawn. (Foto: Bang & Olufsen)
Les videre
Exit mobile version