Vei? Dit vi skal trenger vi ingen veier…

En flyvende DeLorean? Det har vi ikke sett på over 30 år!

(Foto: Produsenten)

Navnet Delorean er kjent for enhver filmnerd. Eller forsåvidt alle nerder. Takket være de tre «Tilbake til fremtiden»-filmene, hvor Doc Browns ombygde DeLorean reiste i tiden.

Berømmelsen hjalp dessverre ikke produsenten John Delorean, som i 1980-årene floppet eksepsjonelt med en futuristisk stålsportsvogn.

Nå har det kommet en ny generasjon av Deloreans på banen- Og den kan fly! Bak fartøyet står Paul Delorean, som er nevøen til John Delorean, og selv om familienavnet ikke har noen assosiasjoner til suksess, er det i det minste en del gratis reklameverdi forbundet med det. Familien har mest sannsynlig bygget vogner siden de i sin tid ble ble trukket av hester. Eller rundt da Doc Brown hadde sin smie i den ville vesten

Foto: DeLorean Aerospace

Det nye firmaet heter Delorean Aeorospace, og produktet har fått navnet DR-7. Hvis og når det kommer den lange veien fra tegnebordet til det offentlige luftrom, blir det snakk om et topersoners batteridrevet luftfartøy på ca. seks meter i lengden og fem i bredden. Og rekkevidden vil ligge på rundt 200 kilometer på en oppladning. Det er langt skulle vi hilse og si.

Inntil videre er det bygget en skalamodell i en tredjedel av størrelsen for å bevise at designet og aerodynamikken holder. Neste skritt blir en 1:1 prototype, som muligens kan være ferdig innen et år.

«Roads? Where we’re going, we don’t need roads!»

Kilde: Wired

I 2015 rundet vi årstallet for fremtidsvisjonen fra «Tilbake til fremtiden»: Nå blir den flyvende DeLorean endelig til virkelighet. Foto: Universal Pictures.

 

 

 

Les videre
Exit mobile version