Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Tøffe droner fra Parrot

Parrot-dronene Bebop 2 og Disco flyr fortere og lengre enn tidligere. Innebygd HD-kamera gjør dem til tøffe verktøy.

Skrevet av / 14.01.16 - 13:01
Tøffe droner fra Parrot

På CES-messen i Las Vegas hadde franske Parrot, som vi tidligere har rost for dronene AR.Drone 2.0 og Bebop, to helt nye droner på programmet.

Bebop 2 er oppfølgeren til sistnevnte, og byr som den største nyhet på helt opp til 25 minutters flygning på én oppladning av det medfølgende batteriet. Forgjengeren klarte ikke mer enn 11 minutter i luften, det er med andre ord en voldsom forbedring.

Parrot Bebop 2. Foto: Parrot
Parrot Bebop 2. Foto: Parrot

Det innebygde fiskeøyekameraet på 14 MP kan fange video i Full HD-oppløsning. Innebygde sensorer – heriblant en trykkmåler, et 3-akset gyroskop, et 3-akset akselerometer og GPS samt GLONASS – sørger for å hjelpe brukeren med å styre flygningen av dronen, som kan fly opptil 60 km i timen, hvis vi skal tro på Parrots pressemelding.

Bebop 2 kan kjøpes nå og koster ca 5.300 kroner.

Parrot Disco er derimot et helt nytt konsept. Riktignok er det snakk om en drone, men der stopper også likhetene med tidligere produkter fra Parrot.

Parrot Disco. Foto: Parrot
Parrot Disco. Foto: Parrot

Disco er nemlig vingeformet og kan fly i en vanvittig hastighet på 80 km i timen! Den kan i motsetning til andre Parrot-droner ikke styres med en mobilapp. Du må nemlig bruke Parrots “Skycontroller” eller en almindelig fjernbetjening til fjernstyrte fly for å kunne leke med Disco, som kan holde seg i luften i hele 45 minutter med det medfølgende batteriet.

Foto: Parrot
Foto: Parrot

På grunn av sin form kan Parrot Disco ikke “henge i luften”, men er konstant nødt til å bevege seg fremover.

Prisen kjenner vi ikke, og Parrot har ikke sagt annet om en mulig lanseringsdato, enn at det blir i løpet av 2016.

Se video fra Parrot om utviklingen av Disco under.

https://www.youtube.com/watch?v=imtqooJj0I4

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top